Bloedspoor

M.L. Longworth – Bloedspoor in de wijngaard

Bloedspoor in de wijngaard, een nieuw boek van M.L. Longworth en die liet ik speciaal liggen voor mijn vrije dagen. Tijdens deze dagen kan ik gewoon blijven lezen en niet elke keer maar één of twee hoofdstukken kunnen lezen. Het was genieten om weer het leven van Marine en Antoine in te duiken. Mijn tip; lees niet de achterkant van Bloedspoor in de wijngaard maar wel het boek. Achterop staat er naar mijn gevoel een spoiler. Niet heel erg maar toch beter als je het niet weet.

Wijnbouwer Olivier Bonnard ontdekt tot zijn ontsteltenis dat er enkele onbetaalbare en zeldzame flessen uit zijn privékelder zijn ontvreemd. Niet veel later doet de oude Gilles d’Arras aangifte van nog een mysterieuze zaak: in de binnenstad van Aix is zijn echtgenote Pauline spoorloos verdwenen. Als in Éguilles een jonge vrouw wordt aangerand en men in Rognes het lichaam van een andere vrouw vindt, rijst de vraag of die kwesties verband met elkaar houden. Wanneer de mistral onverbiddelijk de laatste zomerhitte verdrijft, krijgt commissaris Paulik een onthutsend bericht: Bonnard heeft een vrouw dood aangetroffen in zijn wijngaard. Antoine Verlaque en Marine Bonnet storten zich op het onderzoek van wat uiteindelijk hun meest complexe zaak ooit zal blijken.

Bloedspoor

Bloedspoor in de wijngaard een must read?

Voor mij is bloedspoor in de wijngaard een must read zeker na Dood op kasteel Bremont en Moord in de rue dumas. In het eerste deel moest ik echt nog kennis maken met alle personages. In dit derde deel weet ik wie wie is en houd ik ze goed uit elkaar. Dat was in het eerste deel wel eens anders. Een leuke toevoeging in het boek is de kaart van Aix die erin zit. Zo kan je de straten nalopen en zien waar alles zit waar ze het over hebben in het boek. Het is beeldend geschreven maar de kaart geeft nog meer een beeld hoe Aix eruitziet. Tijdens het lezen kwam ik steeds dieper in het verhaal en wanneer dan alles aan het einde samenkomt dan denk je echt, hoe dan. Ik had dit zeker niet aan zien komen. Dat maakt het lezen van goede boeken zo leuk. Die verassing aan het einde wanneer de ontknoping komt en het verhaal tot een einde komt. Voor nu althans want gelukkig komt er een vervolg en kunnen we weer genieten van Marine en Antoine in Wraak op ik Sordou.

In dit deel zijn we hoofdpersonen nog beter leren kennen. Wanneer ze onderweg zijn of in huiselijke kringen leer je Paulik, Antoine en Marine beter en beter kennen. Naast het hoofdverhaal lees je hun persoonlijke verhalen. Het is echt een serie die voor mijn ogen afspeelt.

Mocht je niet bekend zijn met de Provençaalse mysteries maar wil je wel Bloedspoor in de wijngaard lezen dan kan dat zeker. Dit deel is een op zichzelf staand verhaal. De hoofdpersonages hebben wel een rode draad die door het verhaal heen gaat. Door de herhalingen uit andere boeken kan je dit zeker los lezen maar persoonlijk zou ik gewoon de eerdere twee delen ook lezen. Bloedspoor in de wijngaard is te koop voor € 19,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan The New Book Collective