Provençaalse mysteries

M.L. Longworth – Wraak op Ile Sordou – Provençaalse mysteries

Deel vier in de Provençaalse mysteries van M.L. Longworth. Dood op kasteel Bremont, Moord in de rue dumas en Bloedspoor in de wijngaard waren de eerdere delen die ik las in de Provençaalse mysteries.

Waar gaat het vierde deel van de Provençaalse mysteries over?

Antoine Verlaque en Marine Bonnet lijken elkaar weer te hebben gevonden en verheugen zich op een ontspannen vakantie in de Locanda Sordou, een oud hotel op een van de zonovergoten eilandjes voor de kust van Marseille. Om de grote heropening van het luxueuze hotel te vieren melden zich naast Verlaque en Bonnet nog enkele bevoorrechte gasten. En dan is er nog het hotelpersoneel, onder wie de aanstormende jonge topkok Émile en de sexy hotelmanager Niki. Wanneer een van de gasten vermoord wordt, breekt paniek uit. Het gaat van kwaad tot erger wanneer een noodweer alle communicatie met het vasteland onmogelijk maakt. Zal de moordenaar opnieuw toeslaan?

Wat vond ik van Wraak op Ile Sordue

Het lezen van dit vierde boek van M.L. Longworth was heerlijk. Wie is de moordenaar, is hij nog op het eiland, is het één van de gasten. Hoe verder ik in het verhaal kom hoe meer ik mee ga denken wie het geweest kan zijn. De verhoren geven me weinig extra informatie om het verhaal op te lossen maar we leren wel de gasten zo beter kennen. Er komt een klein verband naar boven.

De hoofdstukken zijn kort en fijn om te lezen. Je leest over de omgeving, de wijnen die ze drinken en wat ze beleven op het eiland. M.L. Longworth schrijft op zo’n manier dat, ondanks de langzame start, het boek geen enkel moment verveelt. De schrijfstijl is duidelijk en hier en daar pik ik er een mooie zin uit zoals onderstaande;

Zelfs een aardige persoon kan iemand vermoorden. Als je het maar hard genoeg wilt.

Hoe meer ik naar het einde kom hoe moeilijker het is om dit boek weg te leggen. In het begin heb ik dat nog wel want dan moet het echt nog op gang komen.

Mocht je niet bekend zijn met de Provençaalse mysteries maar wil je wel Wraak op Ile Sorduo lezen dan kan dat zeker. Dit deel is een op zichzelf staand verhaal. De hoofdpersonages hebben wel een rode draad die door het verhaal heen gaat. Door de herhalingen uit andere boeken kan je dit zeker los lezen maar persoonlijk zou ik gewoon de eerdere drie delen ook lezen. Wraak op Ile Sorduo is te koop voor € 19,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan The New Book Collective