papieren

Maak de mooiste papieren bloemen

Papier daar kan je van alles mee doen en ik werk graag met papier. Met papier om creaties op te printen, maar ook om op te tekenen en mee te knippen en plakken. Met het boek Maak de mooiste papieren bloemen mag ik lekker knippen en plakken. Bloemen creëren die geen water nodig hebben en mooi blijven staan.

Met papier kan je echt ontzettend veel. Je hebt een paar kleurtjes nodig een potlood, schaar en lijm en je kan aan de slag. Met het boek Maak de mooiste papieren bloemen kan je flink aan de slag want er staan 35 verschillende bloemen in om te maken. Allemaal worden ze stap voor stap uitgelegd hoe je ze moet maken. De uitleg is echt heel goed en elke bloem kan je daardoor zelf maken. Er zitten bloemen in die heel veel tijd kosten om dat ze heel klein zijn en uit veel delen bestaan en anderen zijn in een half uur tot uur gemaakt. Verspreid door het boek interessante weetjes, mythes en verhalen over elke bloem.

De bloemen zijn leuk voor in huis maar je kan ze ook op een cadeau doen ter decoratie. In dit boek start je met de basis, de onderdelen van de bloemen, welk materiaal heb je nodig, welk gereedschap en welke technieken ga je gebruiken. Heel handig om dit vooraf te lezen en bekijken want dan weet je wat je in huis moet hebben en hoe de technieken werken die je nodig hebt bij de verschillende bloemen. Voor alle bloemen die je kan maken vind je de patronen achter in het boek. Het is het makkelijkste om dit te kopiëren voor je aan de slag gaat. Zo kan je ze heel gemakkelijk uitknippen en overtrekken op ander papier.

Het makkelijkste is om te beginnen met de roos. De roos is de meest makkelijke bloem om te maken en je leert gelijk een paar technieken. Er zijn veel bloemen die ik wil gaan maken maar voor sommige mag ik nog even flink oefenen op de makkelijkere bloemen want een hele bos met kleine bloemetjes lijkt me nog wel heel lastig maar wel gaaf als het lukt.

Wil jij ook aan de slag dan kan je het boek voor € 14,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC