De magie van Rotterdam Marathon weekend

De magie van Rotterdam Marathon weekend

Als er echt een weekend is waar ik enorm naar uitkijk dan is het Rotterdam marathon weekend. Dit jaar is het vijfde jaar dat ik aan de start sta van de kwart marathon maar ik ga mijn zesde medaille binnen halen want één jaar liep ik de mini marathon en de kwart marathon in één weekend. Het weekend is een magie gevoel.

Wanneer je dichtbij Rotterdam woont en je houd van de stad dan weet je wanneer je gaat hardlopen dat je daar ooit wil gaan hardlopen. Ik nam in 2014 voor het eerst deel aan de 10 km run in Rotterdam ondanks dat het er enorm druk was, ik niet sprintend over de finish kon maar in een file stond zei ik direct Volgend jaar sta ik er weer!

En ik stond er weer in 2015 en zelfs voor twee dagen. Twee keer de coolsingel over. Op een zaterdag met de mini marathon waar ik helemaal verregende maar wel enorm blij was want het sprintje die heb ik zeker getrokken aan het einde. De zondag mocht ik weer voor de 10 km en toen ontmoete ik Nicole voor het eerst in real life. Wendy, Nicole en ik gingen samen lopen, nooit eerder gelopen samen maar wat ging dat top! Alle drie zijn we zo blij dat we dit op deze manier hebben gedaan. Wanneer ik mijn medaille krijg kan de glimlach helemaal niet meer stuk. De finish foto van deze dag hangt nog steeds elk jaar op de expo zo bijzonder.

Een jaar later en er ontstaat een traditie. Nicole en ik gaan bij Rianne slapen, Marathon weekend. Druk heen en weer kletsen de dagen ervoor en op zaterdag naar de expo, startnummers halen, samen eten en in de ochtend naar Rotterdam om samen daar te gaan lopen. Daar gaan we weer door Rotterdam samen. En wat gaan we lekker. Het mooiste stukje dat was het support; Vanaf de verte zie ik haar al staan in haar blauwe jasje. Met een luidspreker in haar hand staat Topper Maaike te cheeren en ik wordt helemaal vrolijk wanneer ik haar zie. Hartslag tot de max haha. High Five en allemaal succes wensen komen mijn kant op. Door hun loop ik deze kilometer in 6:14 wat zo snel is. Heerlijk wat een supporter met je kan doen.

Op naar het volgende cheer punt. Eerst over het rotste stuk straat met ouderwetse tegeltjes. In het rondje bij Oostplein daar moet Ri staan. Nog iets sneller richting dat punt in 6:13. Het is toch een punt waar ik naartoe werk, de wedstrijd opgedeeld in stukjes. Ik zie geen vlaggetjes, ik zie geen Ri. Waar is ze? Een klein beetje paniek, ze is mijn punt wat is er gebeurt? Nicole kijkt naar me en verbaasd zich ook. Dat hakt er wel even in want waar is mijn zus.

Ze zal niet zomaar weg gaan. Mijn telefoon pakken? Of wachten tot bij de finish? Ik ben de bocht door en dan zie ik ze, de vlaggetjes. Mijn lichaam komt weer tot ontspanning. Zélia en Ri staan daar samen met een bord en vlaggetjes en dat geeft me echt de laatste power die ik nodig heb. Ik ben zo blij ze te zien. Zo tof dat ook Zélia er is en ze samen daar staan.

Kwart-Marathon-Rotterdam-2016-8

Weer een jaar verder en Rotterdam is nog steeds niet uit mijn hart. Dit jaar weer een sleepover bij Rianne alleen nu twee plannen. Nicole gaat voor de marathon en ik de kwart. Deze kwart marathon was geen topper. Ik liep de eerste kilometers echt lekker tot het kralingsebos want hallo hooikoorts aanval. Maar weet je wat het is met Rotterdam, je geeft niet op. Ook al is het zwaar en zit je erdoorheen de mensen, de muziek de sfeer echt alles neemt je mee om het gewoon af te maken. Wandelen en weer hardlopen, balen en daarna stand op genieten. Die dag heb ik zo staan cheeren in de middag voor alle toppers die de marathon liepen. Roland even een stukje mee, en met Nicole over de finish die op een warme dag de marathon liep topper!

2018 ik sta er dalijk weer! Ik wilde de marathon, maar alles in mij zei dat ik er nog niet klaar voor was dus dan doe ik het ook niet want ik moet erachter staan. De kwart marathon dan natuurlijk weer. Vorige week was deze nog even een twijfel maar mijn fysio was zo lief me overal tussen te proppen en me los te maken en de adrenaline van dit weekend maakt alles zo fijn. Het terug lezen van mijn wedstrijd verslagen geeft me een gelukkig gevoel en wat er vandaag gebeurt? Geen idee maar ik vind het nu al leuk en gezellig.

De voorpret, de gesprekken want ja er zijn een heleboel gesprekken deze week geweest. Niet alleen over mij maar ik heb ook veel gesprekken gehad met Maaike en Nicole en natuurlijk de JKR groep. Dat alles werkt mee naar een magisch beleving van dit weekend. De sfeer, het weer, de foto’s, de voorbereiding, echt alles. Even zorgen dat de meiden hun stress en marathon perikelen kwijt kunnen. Gewoon er zijn is dan wat je kan doen en je mening geven waar ze wat aan hebben of niet, alles is goed maar vooral liefde geven, er zijn.

We gaan er een gezellige dag van maken. Rianne is er natuurlijk weer bij en die kent ook iedereen dus dat is voor haar ook gezellig. Op dit punt is het een twijfel maar misschien komen mijn ouders ook. Na de kwart marathon ga ik op standje relax richting het cheerpunt. Daar ga ik de toppers aanmoedigen. Voor mij heel belangrijk veel liefde geven aan Nicole, Maaike, Koen, en Frank. Daarnaast staan er in mijn app nog veel meer mensen waaronder mijn fysio die ook het nodige gegil naar zijn hoofd gaat krijgen. Ja ik heb er enorm veel zin in!

De sfeer in Rotterdam is magisch, de muziek, de mensen alles is daar voor mij perfect.