verrassende dieren

Magische lijnen verrassende dieren

Kleuren is voor mij een momentje van rust. In volle concentratie bezig zijn met het creëren van een mooie plaat. Magische lijnen verrassende dieren  is een heel nieuw soort kleurboek voor mij. Deze kunstwerken zijn gemaakt door Elisse en op haar instagram zie je meer van haar creaties. Deze creaties mogen wij afmaken. 

verrassende dieren

Magische lijnen zorgen dat er langzaam een dier verschijnt terwijl je aan het kleuren bent. Hoe dat komt? Er zitten in dit kleurboek 28 verrassende platen. Je kan ze allemaal losscheuren voor je gaat beginnen want ze zitten op een grijsbord gelijmd. Ideaal want op deze manier kan je de tekening inkleuren waarmee je wilt en mocht je materiaal doordrukken dan heb je er geen last van.

verrassende dieren

Je begint bovenaan met kleuren. Je kleurt de ruimte tussen de twee lijnen in. Volg al kleurend de leidraad van de volgende twee lijnen. Beetje bij beetje komt het dier tevoorschijn. Aan het einde heb je een hele mooie plaat gecreëerd. Je werkt met één kleur en kies om te denken buiten de box want juist daardoor sprint je plaat er mooi uit.

verrassende dieren

Ik begon met de eerste wat een kameel werd en deze is in het blauw. Daarna pakte ik roze en heb ik een mooie roze ezel. Nu ben ik bezig met de hinde in het bruin. Een rustige kleur voor ik weer een lekker fel kleurtje pak. Het werkt heel rustgevend om de lijnen te volgen en tussen de twee lijnen te blijven. Vol concentratie moet je hiermee bezig zijn want niet buiten de lijnen komen want anders raak je zo de volgende lijnen en wordt het een vlak.

Achterin het boek staan alle 28 platen getoond in het zwart/wit zodat je weet welke dieren er op de platen staan. Handig als je bij sommige misschien zelf de kleur wilt kiezen die jij vind passen.

Toen ik begon aan de kameel voelde ik me eerst nog een beetje opgejaagd. Ik dacht een paar lijnen staan er op het papier en dat kleur je even in. Nou mis. In het begin wilde ik het echt te perfect doen. Juist toen ik het los liet en rustig verder ging voelde ik dat ik geconcentreerd bezig was maar er een rust over me heen viel. Nu ligt het kleurboek op mijn werk en ben ik in de pauze bezig om mijn volgende creatie te maken. Het makkelijke is ik neem mijn kleurboek mee en heb maar één stift nodig voor een tekening. Dus niet een hele doos met allemaal kleurtjes mee.

Ik ga de komende tijd lekker verder met creaties maken dus houd mijn socials in de gaten als je meer wilt zien van deze kleurplaten.

Ben jij opzoek naar een nieuw soort kleurboek en eens wat anders dan anders. Een kleurboek waar je vol concentratie mee bezig zult zijn en daarbij rust vind dan is Magische lijnen verrassende dieren een aanrader. Magische lijnen verrassende dieren is voor € 12,50 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan The New Book Collective