Mandala

Mandala Kleurboek Black edition

Kleurboeken zijn vaak ongeveer A4 formaat en dan ontvang je opeens een kleurboek die een heel ander formaat heeft. Het Mandala kleurboek black edition heeft het formaat 30,1 x 29,9 cm. Voor mijn gevoel echt mega groot maar ook weer heel erg mooi en voor mandala wel erg fijn zodat het niet heel klein priegelen wordt.

Mandala

Dit Mandala kleurboek in speciale Black Edition is een opvallende verschijning en prachtige aanvulling op ieders kleurboekenverzameling. Dit kleurboek met zijn enorme formaat is een waardige omlijsting voor de kunst die je erin gaat maken. Door het stevige papier en de enkelzijdige bedrukking kun je met veel verschillende materialen in het boek werken. De zwarte achtergrond rondom elke mandala maakt dat de kleuren extra helder en fel zullen uitkomen. Er is een grote variëteit aan vlakken- en lijnmandala’s en dus voor ieder wat wils: van gedetailleerd priegelwerk in mandala’s met fijne lijntjes tot wat grovere mandala’s met grotere vlakken en meer artistieke vrijheid.

Deze black edition vind ik echt prachtig. Pak een paar kleuren en ga aan de slag en direct zie ik al de kleuren van het papier afspatten.Het lijkt wel intenser. Eerst was ik met kleurpotlood begonnen maar had al snel door dat het misschien wel heel mooi zou zijn wanneer ik stiften zou gebruiken. Hoe meer kleur ik ging gebruiken hoe mooier het werd. Ik vond het fantastisch om te zien hoe de kleuren reageren met het zwarte. Welke kleur springt eruit en welke verdwijnen.

46 mandala’s om in te kleuren en heel divers in hoe ze eruit zien. Wat ik direct zie als ik deze foto’s bekijk, het verschil in materiaal. Hierboven is er potlood gebruikt en hieronder Brush pennen. Je ziet hieronder direct wat zwart doet met kleuren. Voor mijn gevoel versterkt het elkaar en daardoor krijg je een sterkere look dan wanneer je met kleurpotlood aan de slag gaat.

Een mandala inkleuren doe je niet even het is een precisie werk. Het voordeel van vellen met een zwarte achtergrond is dat je met je stift buiten de lijntjes kan kleuren en dat zie je niet. Nadeel is dat je te gemakkelijk wordt en daardoor wat foutjes maakt. Dit had ik zelf in ieder geval wel.

Elke mandala is weer zo anders deze hierboven is een mandala van edelstenen. Zelf zou ik het niet verzinnen maar het is echt mega tof. Je ziet gelijk dat de linker pagina blanco is. Dit is gedaan zodat je allerlei materialen kan gebruiken. Natuurlijk testen we dit. Stiften gaan top en drukken haast niet door. Behalve als je zit te dromen en de punt te lang op het papier houdt. Waterbushes is het papier niet geschikt voor. Verf en pastel wil ik graag nog proberen.

Aan dit kleurboek ga ik mega veel kleurplezier beleven, gaan mijn stiften uit de kast gepakt worden en ga ik lekker aan de slag. De mandalakleruboek black edition is te koop voor €14,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC