update

Mandala kleurboek update

Al uren kleurplezier heb ik van mijn Mandala kleurboek black edition. In twee maanden tijd heb ik al zestien platen ingevuld met diverse kleur variaties. In totaal zijn er 46 in te vullen dus gelukkig nog genoeg te doen dit jaar. Een update van wat ik gemaakt heb tot nu toe.

Het leek me wel leuk om eens een update te delen van mijn creaties. Een overzicht van een deel wat ik tot nu toe gedaan heb zie je hieronder. De mandala’s ben ik begonnen met potlood in te vullen maar ik voelde dat dit hem niet ging worden. Deze gaat nog wel helemaal afgemaakt worden maar niet meer vandaag. Met potlood had ik het gevoel dat de kleur er niet uitsprong. De mandala’s kwamen niet tot hun recht.

Een doos met stiften had ik nog staan.  Een mengeling aan kleuren van Bruynzeel tot goedkope stiften maar ook Twinmarkers. Terwijl ik bezig was met het invullen van de Mandala’s merkte ik dat een aantal stiften al wat jaren oud waren. Uitgedroogd of al heel vaak gebruikt en dus helemaal op. Het is dan lastig om een mandala af te maken maar door even de stift weg te leggen heb ik elke keer alles afgekregen. Het betekende wel tijd voor nieuwe stiften omdat ik er zo van geniet om deze te maken.

Een ritje naar de Action zorgde voor een nieuwe door Twinmarkers en dit keer met een Brush en Fine stift. Totaal zestig kleuren dat betekend dat ik even vooruit kan. Het werkt verslavend om de Mandala’s in te kleuren, nog even een kleur te doen en voor ik het weet ben ik weer een uur verder. Ik vind ze ook echt wel gaaf geworden al zie ik helaas de foutjes ook zitten.

Met foutjes bedoel ik helaas de stukjes waar ik te enthousiast ben of te lang al bezig ben en dus de lijn naast de lijn waar ik mee bezig ben raak en die niet deze kleur had moeten zijn. Of een vlakje bordeaux rood kleuren terwijl het helder rood moet zijn. Het is geen ramp ik maak het voor mezelf maar het is toch zonde.

Wat doe ik met al deze platen? Helemaal niks, ze zitten in het kleurboek en zitten daar goed maar het lijkt me wel tof om er misschien één op te hangen want ze zijn zeker wel tof. Misschien ga ik dit nog doen en dan kan ik ook elke keer wisselen welke er in de lijst zitten.

Op instagram zie ik zo veel mooie creaties voorbij komen daar ben ik niks bij. Volg coloringbytal maar eens en dan zie je echt prachtige creaties verschijnen. Toch ben ik zelf ook aan het experimenteren geslagen. Hieronder een close-up hoe ik twee kleuren combineer in één stuk. Helaas heb ik niet zo veel stiften dat ik de kleuren nog beter kan mengen en laten overlopen maar het begin is er en ik probeer wat.

Hieronder een plaat waar ik mee bezig ben dan zie je hoe ik bezig ben en dus echt elke keer met één kleur bezig ben en gelijk alles die kleur maak die ik in mijn hand heb. Soms pak ik een kleur nogmaals omdat ik zie dat het gewoon nog in die kleur moet maar meestal niet.

De laatste foto update is een aparte en ook geen plaat, het is de achterkant van een mandala. Hier zie je goed dat de stiften die ik gebruik goed doordrukken. Ik leg tussen de twee bladzijdes een wit vel zodat het niet doordrukt op het andere vel. Ik vind het jammer dat vele kleurboeken dubbelzijdig zijn. Geen idee hoe sommige dit dan doen want het is toch zonde als je niet alles kan inkleuren. Mocht je weten hoe ze het dan doen deel dit met me.

Heb je nog tips voor me die ik kan gebruiken of zelf vragen dan hoor ik dat graag van je en aan het einde als ik de laatste plaat heb gevuld ga ik denk ik een video maken van het hele boek hoe het is geworden. Een complete update ga je dan zien van de eerste tot de laatste pagina en hoe gebruikt het kleurboek er dan uitziet. Je ziet nu al aardig dat er wat uren kleurplezier in zit. Zal dat nog dit jaar zijn of volgend jaar?