theewinkel

Manuela Inusa – De theewinkel vol geluk

De theewinkel vol geluk is het eerste deel in de zesdelige serie van Valerie lane dat geschreven is door Manuela Inusa. Dit eerste deel worden we al lekker warm mee gemaakt maar pas op de delen die volgen verschijnen pas in 2022. Gelukkig wel al in het voorjaar deel 2, gevolgd door deel 2 en 3 in de zomer en deel 5 en 6 in het najaar. 

De theewinkel vol geluk

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht. Van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komt men naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als haar zaak is, zo onsuccesvol is Laurie in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Theewinkel

Waan je in Valerie Lane

Vijf vriendinnen, vijf winkels en de zoektocht naar liefde en geluk. Dat is wat de cover je vertelt en wat je meemaakt tijdens het lezen van De theewinkel vol geluk. Het is een heerlijk verhaal, hier en daar had het wat sterker gekund maar ik vind dit een boek waar je lekker in kan duiken en je kan wanen in Valerie Lane. Ik zie de chocoladewinkel van Keira, de cadeauwinkel van Orchid, de antiquiteitenwinkel van Ruby, de theewinkel van Laurie en de handwerkzaak van Susanne. Het is een straatje waar je lekker wilt struinen en je thuis voelt.

Tijdens het lezen komen er zeker ook wat serieuze zaken naar voren en vraag ik me af hoe het komt dat Ruby zo veel weet van Valerie Lane. Ik ben benieuwd naar de volgende boeken in deze serie en of met de serie de schrijfster meegroeit want vaak is dat wel het geval.

Leuk detail achterin staan vijfrecepten uit Lauries theewinkel en de flap van de cover geeft je ook alvast een recept voor een kruidige kamille rozemarijnthee. Daarnaast begint elk hoofdstuk met een theepot. Ik hou van deze kleine details, net dat extra aandacht geven aan het uiterlijk van het boek.

Ben je benieuwd naar De theewinkel vol geluk en wil je beginnen aan een nieuwe serie waar je lekker kunt wegdromen dan is dit zeker een aanrader. Te koop bij bol.com voor €16,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij