marathon

Marathon Rotterdam 2018 wordt het

Vorige week konden jullie mijn recensie lezen van De lijst. Met het boek ga je ook je eigen lijst samenstellen, Geen makkelijke opgave want wil wil je nou echt. Één ding wat op De lijst moest komen was overduidelijk voor mij. Bovenaan die lijst staat De Marathon van Rotterdam.

De marathon is 42,195 km. Ik wil deze afstand gaan hardlopen. In Rotterdam, de stad van de marathon, de stad voor mij om de marathon te lopen. De finish op de Coolsingel, de mensen, de stad, ik moet dit een keer gedaan hebben. In 2018 wil ik daar staan aan de start. Niet de kwart marathon maar van de hele marathon.

Boeken die ik las gingen over het najagen van je dromen, doen wat je wilt en wat je daarvoor moet doen. In de boeken kwamen ook vragen en elk boek werd het wel duidelijker; “Ik wil de marathon lopen”. Het was een terugkerend, duidelijk aanwezig feit. En bij De lijst werd het nog duidelijker en stond deze hoog bovenaan mijn Lijst.

Waarom de marathon?

Maar waarom dan? Waarom laat dit me niet los? Wanneer ik Zélia, Eveline, Marleen, Koen en Maaike hoor praten over de marathon is het niet alleen maar rozen geur en maneschijn maar vraag ik naar wat hun mooiste medaille is, hun mooiste run. Dan hoor ik Zélia gelijk Parijs zeggen en als ik haar artikel lees waarom ze een marathon wilde lopen dan kan ik alleen maar denken dat wil ik ook. Ik wil die afstand ervaren, elke stap zetten, de trainingen beleven al zal dat best zwaar gaan worden want hoe ga ik in dit dorp kilometers maken in de donkere avonden? En hoe ga ik die lange lange duurlopen ervaren. Wanneer ik Eveline op de grond zie liggen na haar 30 km training denk ik echt wel; “wat denk ik wel niet!” Maar dan de gesprekken na de marathons en de foto’s, de verhalen dan voel ik; dit wil ik ook.

Ja, hoe maak ik nou duidelijk waarom ik het wil, het is een gevoel in mij. Mijn hart begint te kloppen als ik eraan denk, ik begin te dromen over de trainingen en oplossingen te bedenken hoe ik kan trainen in de avond uren. Elke week denk ik er wel aan om een marathon te lopen. Hoe zal het zijn. Hoe ga ik me daarop voorbereiden. Ik denk niet dat het makkelijk zal zijn het is niet dat ik even heel die periode vrij kan nemen om meer rust te creëren. Hoe ik de rust en het trainen ga combineren denk ik over na.

Dan hebben we ook nog mijn voeding. Die voeding, die vaak wel te wensen overlaat. Daar gaat aan gewerkt worden. Sterke basis neerleggen. Ik droom zelfs over het lopen van een marathon en nee hij gaat niet altijd fantastisch in mijn droom.

Punten waar ik aan ga werken voor de marathon

Voordat ik daar kan gaan staan gaat er een voorbereiding aan vooraf. Ik moet afstanden gaan maken. Niet alleen in de zondagloopjes ook de doordeweekse trainingen moeten langer worden. 2 km moet een makkie zijn, 3 km een warming-up en 5 km een standaard. Het hardlopen in de avond uurtjes moet uitgebreid en makkelijker worden. De intervals moeten blijven en zwaarder worden. Er moet gewerkt worden aan een sterker en fitter lichaam. Dit moet een gewoonte gaan worden en gemakkelijk gaan worden naast het werken en alle andere dingen die ik doe.

Ik ga nu eerst de halve marathon beter en sneller lopen. In oktober hoop ik in Eindhoven de halve marathon onder de 2:30 te lopen. Een weg waar ik nu mee bezig ben, een weg met hobbels maar met enorm veel zin en motivatie. Hierna volgt de Bruggenloop (15 km), de cpc loop (21,1 km), Zandvoort circuitrun (12 km), de kwart marathon Rotterdam (10,5 km) en dan weer als meetpunt en ter voorbereiding Eindhoven en Den Haag halve marathon.

Even terug naar De lijst. De marathon staat dus hoog bovenaan mijn Lijst. Hoe heb ik het boek hierbij gebruikt en hoe kan ik het gaan gebruiken. De stappen die je doormaakt na het vullen van de lijst; Je droom nauwkeurig verwoorden. Het verwezenlijken van punten op je lijst en als laatste een hele belangrijke deel je dromen.

Dromen moeten niet gefluisterd worden in het donker.
Dromen moeten met veel kabaal vlammen.

Ruim anderhalf jaar heb ik de tijd om daar te komen. Om kilometers te maken, te genieten van mijn weg naar de marathon. Niet elke training zal leuk en makkelijk zijn maar elke training is een stap dichter bij mijn doel. Ik weet aan wie ik steun zal hebben. Op de dag zelf maar ook alle dagen ernaartoe, op momenten dat het niet lekker gaat en op momenten dat het goed gaat. Ik ga er komen en daar ga ik enorm mijn best voor doen. Mijn doel de marathon uitlopen binnen de tijdslimiet en ervan proberen te genieten ondanks de pijn die het zal gaan doen.

Yuval I would like to thank you for your inspiring book and story. I am getting closer to the number one on my list The marathon of Rotterdam.