Maanvallei

Maria Trolle – Maanvallei

Een prachtige illustratie van Maria Trolle staart me aan op de cover van Maanvallei. Een hardcover zwart boek met een gekleurde illustratie inclusief zilverfolie accenten. Dit is waar ik van droom te kunnen tekenen maar wat mij niet lukt. Gelukkig bestaan er mensen die het wel kunnen en uitgeverijen die het mooi bundelen tot een prachtig kleurboek.

Maanvallei

Maria Trolle is grafisch ontwerper en illustrator. Haar liefde voor tuinieren loopt als een groene draad door haar kunstenaarschap. Het geeft haar inspiratie voor de drukke en veelzijdige kleurplaten die ze maakt. De kleurplaten zijn heel dromerig, een echt sprookje. Wanneer ik naar de platen kijk ontdek ik steeds weer nieuwe dingen. Vaak zijn het kleine dingen die verstopt zitten in de groene weelde.

Maanvallei is een kleurboek met prachtige platen waar de natuur centraal staat. Het boek is hardcover en de pagina’s zijn op mooi stevig papier. De pagina’s zijn gebroken wit waardoor het meer warmte uitstraalt dan wit papier. Een aantal kleurplaten zijn uitgespaard en de achtergrond helemaal zwart. Ik vind dit altijd heel erg gaaf en sommige kleuren springen er dan enorm uit.

Het papier wat gebruikt is voor het kleurboek is glad wat waardoor je geen last hebt van vezels in het papier. Op dit papier vind ik persoonlijk werken met potlood veel fijner dan het papier waar wat structuur inzit.

Achterin het kleurboek vind je een leuk extra. Informatie over de planten en dieren die je aan het inkleuren bent. Wil je de kleuren zoals ze horen kan je dus even zoeken hoe de planten en dieren eruitzien voor je ze inkleurt. Maakt je de kleuren niet uit maar vind je de info wel interessant dan kan je dat dus op de laatste pagina’s terugvinden. Als allerlaatste pagina is er de test pagina om je kleurpotloden of stiften te testen voor je ze op je daadwerkelijke kleurplaat gaat gebruiken.

Maanvallei is een kleurboek waar uren kleurplezier in gaat zitten. Voor € 19,99 heb je bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.) dit mooie kleurboek.

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus