schemertijd

Maria Trolle – Schemertijd

Schemertijd, de tijd waarin bij het aanbreken van de dag vóór zonsopgang of ‘s avonds na zonsondergang nog een flauw, zwak licht schijnt; tijd tussen licht en donker ‘s morgens of ‘s avonds; de tijd met het mooie zachte licht. De tijd om fijn aan tafel te gaan zitten en te gaan kleuren even tijd nemen om te ontspannen en dat kan fijn met Schemertijd van Maria Trolle.

Maria Trolle maakt echt prachtige illustraties die wij mogen inkleuren en mogen bewonderen en ontdekken wat er allemaal in voorkomt. Hoe langer ik naar de illustraties kijk hoe meer ik ontdek. Een klein beestje wat onder een blad doorkijkt of een hele mooie bloem. Stap in de magische schemering waar de grens tussen dag en nacht vervaagt en de schaduwen trucjes uithalen met je ogen. De dieren nestelen zich in weelderig groen dat hen omsluit voor de nacht. Kijk uit voor alle wezens die juist ‘s nachts tot leven komen in alle hoekjes en gaatjes.

Het boek heeft ook nog een leerzaam detail want in dit boek vind je ook een plantenregister met de Latijnse namen. Het boek is weer prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, goudkleurig linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant. Details waar ik van hou en waardoor deze kleurboeken niet lelijk zijn wanneer ze op je tafel liggen. Het zijn juist plaatjes om op je tafel te hebben liggen.

Het papier is lekker stevig en daardoor erg fijn om op te kleuren. De tint van het papier is gebroken wit, de kleuren komen mooi zacht op het papier en dat past erg goed bij de onderwerpen. 96 pagina’s vol met weelderige tuinen, bloemen en dieren – zo uit het Scandinavische landschap geplukt.

In dit kleurboek zitten ook zwarte pagina’s met daarop illustraties om in te kleuren. Wanneer je aan de slag gaat met zo’n tekening zie je gewoon dat de kleuren er nog meer uitspringen dan wanneer je het op het crème papier doet en dat is bij de bloemen en vogels heel mooi om te zien. Ik ben wel blij dat niet alle pagina’s zo zijn maar de afwisseling erin is echt leuk en mooi.

Enorm pluspunt een testpagina

Een enorm pluspunt van dit boek is dat achterin een testpagina zit voor je potloden en stiften. Dit is ideaal zodat je makkelijk kunt testen of je potloden en/of stiften fijn kleuren en of de stiften bijvoorbeeld doordrukken. Geen kleurplaat die gelijk verpest is als het niet mooi is met de stiften of potloden.

Natuurlijk ben ik aan de slag gegaan in dit nog lege kleurboek die vol kleuren moet komen. Hier één van de pagina’s die ik ingekleurd heb. Op deze pagina heb ik een combinatie van verschillende soorten potloden en stift gebruikt.

Lekker kleuren terwijl het buiten schemert? Voor  € 14,99 is Schemertijd te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC