Sterren

Maria Trolle – Vallende sterren

Helaas zijn het nog niet de zomeravonden zoals ik zou willen. Ik had gehoopt met mijn kleurboeken lekker op het balkon te zitten. Genietend van de zon die onder gaat en de temperatuur die nog heerlijk is. Het verschil is heel groot want met een shirt, vest en lange broek bevind ik me op het balkon maar zonder kleurboek want die zal wegwaaien. Gelukkig weerhoudt me dat niet van kleuren want dat kan ook lekker binnen met een voetbalwedstrijd op de achtergrond. Mijn nieuwste aanwinst is Vallende Sterren van Maria Trolle.

Welkom in een tijdloze groene wereld en een grenzeloos hemelgewelf. Hier herbergt elk hoekje raadselachtige schepsels, magische natuur, glinsterende open plekken en weelderige bossen. Daarboven rust een open en speelse sterrenhemel met prachtige en machtige vallende sterren. Pak een rustmomentje en laat je fantasie de vrije loop. Vul dit prachtige plantenrijk en alle magische figuren en wezens die de wereld van Maria Trolle bevolken met kleur.

Maria Trolle (1981) is een Zweedse illustrator, auteur en ontwerper van kleurboeken. Haar kleurboeken zijn geliefd onder jong en oud en over de hele wereld. Maria’s interesse in de botanische wereld loopt als een groene draad door haar kunstwerken, met planten en bloemen als natuurlijke motieven.

Van Maria Trolle heb ik meerdere kleurboeken. Universum, Maanvallei en Schemertijd. Vallende Sterren is er één die er weer heerlijk uitspringt met de mooie cover die prachtig is in zijn kleuren en het witte frame eromheen. Het matte laminaat geeft het een fijne afwerking. Het geeft de sfeer weer die het hele boek me geeft. De platen zijn heel rustig en geven een fijne sfeer. Wanneer je het kleurboek openslaat heb je de schutbladen die mooi blauw zijn met vallende sterren. Een pracht om te zien. De introductie en de start van het kleurplezier.

Vallende sterren vind ik een kleurboek die al geschikt is voor de jongere kleurders. De jongens en meiden die de Disney boeken ontgroeit zijn en wat moeilijkere kleurplaten in willen kleuren. Zoals je hieronder kunt zien zijn de kleurplaten zeker geschikt voor de jongere kleurders. De illustraties zijn lief, vrolijk en niet al te moeilijk. Althans je kan het jezelf natuurlijk zo moeilijk maken wat je wilt want ik zie soms creaties die zijn echt helemaal los gegaan en hebben er een waar kunstwerk van gemaakt. De illustraties zijn allemaal één per pagina op fijn dik papier.

sterren

Hopelijk gaan de lekkere zomeravonden nog komen en dan ga ik met deze naar buiten. Updates zal ik zeker op mijn TikTok voorbij laten komen of Instagram. Lijkt dit kleurboek met een verzameling aan platen jouw ook leuk dan kan je Maria Trolles Vallende Stereen aanschaffen voor € 21,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus