ik jou ook

Marielle de Visscher – Ik jou ook

Het persbericht veroorzaakte dat ik Ik jou ook wilde lezen. Op een hele simpele manier. Het enige waarvan Sofie’s hart nu sneller gaat kloppen, is het te plegen telefoontje naar de verkoper van haar droomboekenkast. Met zo’n zin krijg je mij al zo ver om een boek te lezen. Toen het boek op mijn deurmat viel was ik helemaal verrast en enthousiast. De cover vind ik heel mooi, hij springt er echt uit tussen de andere boeken op mijn stapel te lezen boeken.

Ik jou ook is geschreven door Marielle de Visscher. Het boek gaat over Sofie, alles in haar leven lijkt op orde; lieve vrienden, een goede baan, een nieuw huisje en zelfs een perfecte inloopkast. Maar door alle verliefde stelletjes en gelukkige gezinnetjes om haar heen verlangt Sofie als last single girl steeds meer naar dat wat er in haar leven ontbreekt: iemand om dit alles mee te delen.

Het enige waarvan Sofie’s hart nu sneller gaat kloppen, is het te plegen telefoontje naar de verkoper van haar droomboekenkast. Totdat ze deze verkoper ontmoet en haar hart nog veel meer te verduren krijgt.

Dit boek schreeuwt Lees Mij! De cover al en wat ik lees op de achterzijde helemaal. Komt Sofie via haar droomboekenkast bij haar droomman?

Marielle de Visscher weet me gelijk in het boek te trekken door haar gemakkelijke en vermakelijk schrijfstijl. Voor mij is Sofie een leuk personage door kleine details zoals haar muziek en film smaak. Ze droomt dat ze bij een Pink concert is, laat dat nu mijn favoriete artiest zijn. En haar lievelingsfilm waar ze heen gaat met haar liefde Save the last dance, ja die film staat ook in mijn top lijst van films. Ik herken puntjes in een boek zijn zo leuk en maken me meer betrokken dus onder andere deze twee puntjes waren voor mij wel heel top om echt wat met de personages te krijgen.

Van het verhaal heb ik genoten. Het gaat over vriendschap, liefde, problemen en geluk. Zoals het leven is. Natuurlijk zitten er hier en daar voorspelbare momenten in, het blijft wel een feelgood boek. Aan het einde weet ik dat er iets gaat gebeuren, ik voel het gewoon maar ik heb geen idee wanneer precies en elke keer dat ik het denk gebeurt het niet.

Eén ding wat ik vreemd vond aan het boek voor deze tijd is dat er via sms gecommuniceerd werd. Met de meeste mensen gaat alles via whatsapp behalve wanneer iemand op vakantie is dan wil ik nog eens een sms sturen. De berichtjes waren daar in tegen wel erg leuk. De sms berichten werden in precies zo’n schermpje vertoont als dat je zelf op je telefoon zou zien. Ik hou van zulke kleine toevoegingen. De berichtjes gaven een leuke toevoeging.

Een heerlijk Feelgood boek met veel liefde en een boekenkast waar het allemaal mee begon. Lekker om deze zomer te lezen op het strand of in de tuin.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Scelta