Folkers

Marina Folkers – Onder de sterren van Montpellier

De titel van het nieuwste boek van Marina Folkers klinkt al heerlijk; Onder de sterren van Montpellier. Dan weet je al dat wordt een Feelgood. Voor mij is dit het eerste boek wat ik lees van Marina Folkers. Ik koos daar een perfecte regenweekend voor. Samen met het boek, een dekentje en een kat kroop ik op de bank om te lezen. 

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Voor mij een nieuwe schrijfster en dan weet je nooit precies wat je moet verwachten. Ik wist dat het een feelgood genre zou zijn maar voor mij een heerlijke feelgood. Ik ben op een zaterdag begonnen met lezen en zondagavond was Onder de sterren van Montpellier uit. De cover spreekt me al enorm aan echt een liefdevolle cover met mooie kleuren. De plek waar voor mijn gevoel deze cover bij hoort komt ook voor in het boek en is een heel mooi moment voor Cleo en Luc. Het is een luchtig geschreven boek maar toch heeft het diepgang doordat je beetje bij beetje dingen over Cleo en Luc te weten komt. Door de dingen die je te weten komt over ze ga je met ze meeleven.

Het worden ook echt personen door wat ze doen en meemaken. Ik vind het leuk hoe Cleo leert over wat ze zelf graag wilt en hoe ze reageert op een kralen/hobby winkel. Zelf heb ik zo gereageerd op zo’n winkeltje in Italië dus ik kan me voorstellen hoe ze daar stond. Naast Cleo en Luc heeft de oma van Cleo ook een belangrijke rol. Door het verhaal heen al maar zeker aan het einde. Helaas zijn er ook minder leuke momenten maar dat hoort erbij en maakt het verhaal echt. Dit is zeker ook wel een boek waar betekenis in ligt, een zoektocht naar zelfvertrouwen, liefde, durf een onderwerp waar leeftijdsgenoten van Cleo en Luc zeker ook mee struggelen en dat vind ik goed weergegeven en ook leuk/goed hoe ze dat samen bespreken.

Ik heb genoten van Onder de sterren van Montpellier. Ik vond het jammer dat het verhaal klaar was. Want wat is er gekomen van Cleo haar droom die je duidelijk in het verhaal ontdekte. Hoe is nu….. ja ik ga niet meer zeggen want anders weten jullie te veel maar ik heb nog zo veel vragen. Gelezen met een glimlach, genoten tot op de laatste bladzijde.

Mijn eerste boek van Marina Folkers en het was genieten. Het boek is te koop bij bol.com voor € 15,00 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Zomer & Keuning