donkere visioen

Marjo de Vroed – Het donkere visioen

Naar Het donkere visioen keek ik erg uit. Marjo was ermee bezig en ik volg haar fanatiek op instagram en dan zie je het een en ander voorbij komen. Ze deelde al wat dingen over het boek en dat maakte me enorm nieuwsgierig. Tijdens de boekpresentatie kocht ik Het donkere visioen bij de dochters van Marjo waarna ik natuurlijk mijn boek liet signeren door Marjo. 

De boekpresentatie was een maand geleden en nu heb ik pas het boek gelezen? Hoe kan dat terwijl ik net zeg dat ik er zo naar uit keek. Ik wilde echt de tijd nemen voor Het donkere visioen en dat is niet tijdens de pauzes op mijn werk of half slapend na een lange werkdag. Daarom bewaarde ik hem voor mijn vakantie en dag één pakte ik het boek op en begon met lezen.

De looks van Het donkere visioen

De cover vind ik echt enorm prachtig! De kleuren die gebruikt zijn vind ik een mooie combinatie. Het is zwart, duister met blauw en zeegroen. Een aantal elementen uit het boek komen op de cover terug zoals het huis, het hek, een wolf en de mist. De wolf zie je niet op de voorkant staan inderdaad maar de cover loopt helemaal van voor naar achter en daar op de achterzijde komt de wolf tevoorschijn. Wanneer je het boek openslaat zijn de schutbladen zwart met mist en grafstenen. Elk hoofdstuk heeft een voorpagina zoals je bij de foto hieronder gaat zien. De een zal dit mooi vinden en de ander niet. Ik vind dit erg leuk al had ik misschien bij elk hoofdstuk iets aangepast aan de pagina. Het leest gewoon goed en ik vind het een leuke toevoeging.

Deze illustraties hebben een meerwaarde het maken het boek speelser en net wat interessanter voor het oog. Net als de eerste letter van een nieuwe paragraaf die in een ander lettertype is. Ik hou van deze details. Het is trouwens een hardcover boek met 158 bladzijdes.

donkere visioen

Waar gaat Het donkere visioen over?

Rowin Kelsie lijkt een heel gewoon twaalfjarig meisje, maar dat is ze niet. Ze woont in een groot huis met een privékerkhof in de tuin, en haar enige vrienden zijn de geesten die daar wonen. Als op haar dertiende verjaardag een mysterieuze graaf in een mistwolk verschijnt, krijgt Rowin een visioen over monsterlijke wolven die haar kerkhof vernielen. Ze weet zeker dat het visioen en de graaf iets met elkaar te maken hebben. De grote vraag is alleen: wat? Om haar kerkhof te redden, zit er voor Rowin niets anders op dan haar veilige omgeving te verlaten en samen met haar geesthondje Zombie op zoek te gaan naar het geheim van de graaf. En dat brengt haar op duistere plekken…

donkere visioen

Fantastisch boek met spanning en humor

Het boek is fantastisch ik heb vanaf de eerste bladzijde genoten en zat helemaal in het verhaal. Ik leefde mee met Rowin en ondanks dat ik af en toe het boek moest wegleggen wilde ik dit helemaal niet. Dit is een griezelig boek voor jong en oud om te lezen maar waar ook wel een beetje humor inzit. Want wist jij dat spoken geen ijsjes kunnen eten? Door de humor is het geen eng boek dat je als 10 jarige niet meer naar bed durft.

Marjo verteld heel beeldend zodat er in mijn hoofd een film ging afspelen met hoe het er allemaal uitzag. Waar het huis staat waar Rowin woont, hoe ze over het kerkhof loopt maar ook wanneer ze op pad is zie ik helemaal voor me hoe ze ergens loopt en op onderzoek uit gaat. Natuurlijk kan ik hier niet veel gaan vertellen maar zelfs een zielig stuk zag ik voor me en dat is dan wel weer jammer maar het speelde echt helemaal voor me af omdat het allemaal zo goed omschreven is. Naast heel beeldend schrijven is het geschreven met een vlotte, meeslepende en humoristische schrijfstijl. Een hele fijne combinatie. Moeilijke woorden worden er niet gebruikt en als ze gebruikt worden zoals woordjes Latijns die op een hek staan dan denkt Rowin even na en weet ze wat het betekend en natuurlijk lezen wij dan wat het betekend.

Antwoord op een onbeantwoorde interview vraag

Eerder dit jaar verscheen er een interview met Marjo op mijn blog en daarin vroeg ik haar: Je bent zelf een enorme boekenlezer. Met welk boek zou je Het donkere visioen vergelijken of welke auteur is de schrijfstijl mee te vergelijken? Een gemene vraag van mij want natuurlijk is dit voor haarzelf geen doen om dit te beantwoorden dat doe je niet. Dus aan mij de eer om te zeggen dat ze met dit boek voor mij een Griezelbus gevoel naar boven brengt. Ja de boeken van Paul van Loon waar ik enorm gek op was vroeger maar waar er maar weinig van waren in dit genre vroeger.

Marjo je hebt me verwachtingen waargemaakt en overtroffen, ik kijk uit naar de volgende delen en hoop ook dan weer aanwezig te kunnen zijn bij je boekpresentatie.

Ben je na mijn recensie benieuwd geworden naar Het donkere visioen? Ga hem dan halen! Je kan dit doen terwijl Marjo hem ergens signeert of je kan hem bestellen voor € 18,00 op bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)