Marjolein

Marjolein Feenstra – Hoe was je dag boek

Wat heb je vandaag gedaan? wat hield je bezig? Heb je het losgelaten wat niet goed ging vandaag. Schrijven kan helpen bij het onthouden van mooie herinneringen maar ook bij het loslaten en verwerken van de minder leuke dingen die je meemaakt. Gewoon opschrijven zoals lief dagboek? Nee vragen beantwoorden in Hoe was je dag boek van Marjolein Feenstra.

Marjolein Feenstra begon drie jaar geleden met haar idee voor Hoe was je dag boek. Ze zocht een manier om haar dag op te schrijven maar vond niet wat ze zocht. In elke versie die ze tegenkwam miste ze iets en toen is ze zelf gaan maken wat ze wilde. Uitgeverij Kok zag hierin een mooi idee en zo kwam het PUUR!-invulboek tot stand.De uitvoering is een vierkant boek met een harde kaft en stevige witte pagina’s een wire-o in een prachtige kleur houden de pagina’s bij elkaar en zorgt ervoor dat je het fijn kan doorbladeren en kan omslaan.

Voor zestig dagen kan je aan de slag met elke dag vragen aan jezelf. Standaard is elke dag de vraag Hoe was je dag? Hier vul je in hoe je dag is geweest en daar kan je dus van alles invullen over je dag. De andere vragen die bij de dag horen zijn heel afwisselend; Wat is jouw wens voor morgen? Wat ging er goed vandaag? Wat was niet leuk vandaag? Waar zou jij sorry voor moeten zeggen vandaag? Gekke of grappige uitspraken die ik vandaag hoorde of las.  Zoals je leest heel afwisselende vragen en zo denk je elke dag even anders over de dag na.

De opmaak is rustig. De letters zijn speels en zijn turquoise en zwart. Naast lijnen en tekst zijn er kleine illustraties gebruikt om de pagina’s aan te kleden. Bij een aantal pagina’s staat er een psalm of een quote. Tussendoor vind je een pagina met een mooie tekst en ernaast ruimte voor extra notities.

Hoe was je dag boek is een leuk boekje om in te vullen, stil te staan wat ik die dag heb gedaan, wat fijne momenten waren, wat minder fijn was en alles wat me gevraagd wordt. Ik heb al een heel aantal dagen ingevuld en het is fijn om te doen aan het einde van de dag. Rustgevend en ontspannend om even te schrijven. Er staan tussen de vragen ook vragen over god en teksten hier en daar over god. Deze vragen daar geef ik mijn eigen draai aan waar het kan. De teksten zijn vaak heel mooi en begrijpelijk en storen me als niet gelovige totaal niet. Aan de buitenzijde van dit boekje kan je niet zien dat er godsdienstige teksten in staan. Misschien wel handig maar het heeft totaal niet de overhand de vragen komen maar een paar keer voor en zijn niet storend. Naast schrijven kan je ook lekker ontspannen kleuren met de kleurplaten die erin staan.

Een boekje om jezelf of een ander cadeau te doen Hoe was je dag boek van Marjolein Feenstra koop je voor € 14,99 bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok