shape

Marjolein Vreeke – Models in shape

De komende weken is mijn maandagavond weer volgepland met het kijken van tv programma’s. Na VI zetten we Curvy Supermodel aan en daarna Models in Capetown. Heerlijk om die programma’s te kijken en heel eerlijk zou ik dat ook wel willen hoor de shoots, de kansen om te werken voor grote merken en te lopen tijdens fashion shows. De maten heb ik niet, de looks nee die ook niet maar ernaar kijken en erover lezen blijf ik leuk vinden. Models in shape paste dan ook perfect bij mijn maandagavond.

Trainingen, tips en tricks voor iedereen die eruit wil zien als een model. Bijna ieder meisje droomt ervan om model te worden; dan wel op de catwalk, dan wel op Instagram. Marjolein Vreeke wil deze meiden helpen om op een verantwoorde, veilige én gezonde manier het felbegeerde modellenlichaam te verkrijgen, waarbij het niet gaat om kilo’s, maar om centimeters. Toen haar dochter op jonge leeftijd werd gescout als model, zag Marjolein hoeveel modellen verkeerd trainden en verkeerd aten, en is ze het platform Models in Shape gestart. In dit boek deelt Marjolein de geheimen van haar aanpak, en maakt zo een modellenlichaam bereikbaar. Vol met recepten, work-outschema’s, achtergrondverhalen, tips en tricks: dit boek is een must read voor meisjes met modellenaspiraties.

Models in Shape is een mooi, speels en vrolijk vormgegeven boek. Het zijn korte stukjes tekst die op een vlotte manier lezen. Je leest ervaringen van modellen en dat is erg leuk om te lezen. Vooral wat ze doen, meenemen in het vliegtuig en welke klus ze het leukst vonden. Tussendoor lees je tips voor modellen in spe maar zeker ook voor de ouders. Je vind twee schema’s in het boek, een work-out schema en een interval schema. Alle oefeningen zijn heel duidelijk uitgelegd door middel van illustraties en tekst. Als de oefeningen te makkelijk zijn dat is er ook een notitie voor gevorderde zodat je het zwaarder kan maken.

Alleen trainen is natuurlijk niet genoeg, goed eten hoort zeker bij een goed lichaam. Recepten kunnen dus niet ontbreken. In Models in shape vind je uitleg over eten, over koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. Die uitleg is heel duidelijk en simpel geen moeilijke benamingen of uitleg en dat is fijn. Wat volgen zijn heerlijke en makkelijke recepten van Ontbijtjes naar smoothies, omeletjes en hele salades. Maar ook koekjes, een cake of een pizza staat erin. Wel op een verantwoorde manier maar het is pizza.

De tekst die je hier bijna bovenaan vind is de tekst die op de achterkant van het boek staat. Die tekst vind ik niet helemaal passen bij het boek. Door deze tekst verwachtte ik veel workouts aan te treffen en dat was niet zo. Er staan wel workouts in dat zeker maar minder dan ik had verwacht. Ik had verwacht dat het de overhand in het boek zou hebben.

Ondanks dat ik iets anders had verwacht heb ik zeker het boek met plezier gelezen, lekkere recepten al gemaakt en zal ik er een aantal nog gaan maken. De work-out is een leuke en actieve work-out die voor mij zeker goed te doen is en mij aan het werk zet. Model zal ik niet meer worden maar toch vond ik het leuk om te lezen wat de modellen doen en ervaringen, de tips en alles eromheen.

Wil je model worden of je dochter wilt model worden dan is dit een leuk boek om te lezen en tips op te volgen. Models in Shape is voor  € 17,50  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij LEV