SEO

Mark Jansen – De kleine SEO voor dummies

De kleine SEO voor dummies is weer een fijn en begrijpelijk boekje. Voor Dummies is een uitgebreide boekenreeks van instructieboeken over uiteenlopende onderwerpen, gericht op mensen die weinig of niets van deze onderwerpen afweten. Het taalgebruik is eenvoudig, maar niet neerbuigend. Leren in een begrijpelijke taal zo noem ik zelf de Dummies waar ik er al een hele boel van heb gelezen en dit begon heel wat jaren terug toen ik nog op school zat. 

Dit boekje over SEO staat vol tips en technieken waarmee je de vindbaarheid van jouw website aanzienlijk kunt verbeteren. Je leest hoe zoekmachines werken en hoe het ontstaan is. Interessant om te lezen waar het allemaal vandaan komt de zoekmachines zoals Google. Natuurlijk lees je hoe je hoog eindigt in de zoekresultaten. Maar ook welk woordgebruik je op je pagina moet gebruiken, hoe je een goede gebruikerservaring voor je bezoeker creëert en ervoor zorgt dat websites naar jouw site linken.

SEO

Een website meer dan alleen schrijven

Er komen dus nog aardig wat dingen kijken bij een website of blog maken. Het is leuk om te schrijven maar dat mensen het lezen wat je schrijft is natuurlijk nog veel leuker. Ik vind het dan ook zeker interessant om te lezen hoe SEO werkt, waar Google allemaal naar kijkt en hoe je daarin zelf veel kan doen. Nu is het niet een onderwerp waar ik een boek van 500 pagina’s over wil lezen. De kleine SEO voor Dummies is dus ideaal 156 bladzijdes en een klein handzaam boekje.

Leren over SEO

Zo heb ik door De kleine SEO voor Dummies geleerd over de laadsnelheid van mijn website, het belang van title tag en description tags. Wat links op andere pagina’s doen, het belang van een mobiele site voor SEO en ga zo nog maar even door. Mark Jansen beschrijft het allemaal erg duidelijk en begrijpelijk. Uitvoerbaar voor de persoon die heel weinig weet en voor de persoon die er al even mee bezig is maar meer wil bereiken.

Wil jij blijven werken aan je website verdiep je dan eens in SEO. Met De kleine SEO voor Dummies verdiep je je al voor € 9,99 te koop bij Bol.com(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC