Lamprell

Mark Lamprell – Een liefde in Rome

Mark Lamprell heeft een boek geschreven genaamd Een liefde in Rome. Die moest ik lezen. Rome de stad waar ik mijn hart aan verloren heb. Waar een glimlach bij op mijn gezicht komt als ik eraan denk. Als je me nu zegt we gaan naar Rome dan sta ik al op het vliegveld. Zou ik plekken herkennen? Ga ik de liefde in het boek van Lamprell terug vinden?

Waar gaat Een liefde in Rome over?

De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Wat vond ik van Een liefde in Rome?

Hoe ga ik dit boek omschrijven…… Ik sla de laatste bladzijde om en ik heb het gevoel of ik een deel van mezelf dichtsla terwijl ik het boek dichtsla. Ik waande me letterlijk in Rome, het gevoel wat ik daar had toen ik er was kwam terug. Ik herkende de straatjes, de plekken en de sfeer. Ik zou zeggen ga naar Rome, kom terug koop dit boek en duik erin. Dat is denk ik het beste, misschien ook handig geef je over aan de liefde in het boek. Je volgt het avontuur van drie stellen en geen moment is het verwarrend, je zit in hun problemen, hun liefde, hun verdriet maar ook hun ontdekkingen. De drie stellen hebben iets samen, iets wat hun bind alleen weten ze dit niet. Het mooie vind ik dat ondanks dat de drie stellen zo verschillend zijn je wel wat binding hebt met elk stel, zelfs met de oude dames. Elke keer lees je over een ander stel en blijf je achter met een hoop vragen voor het andere stel want hoe gaat dat nu verder? Cliffhangers genoeg en dat maakt dat je nog sneller wilt lezen. De omgeving wordt zo goed beschreven, de straatjes, kleine details als een bord of een beeld en daardoor waan je je dus echt in die straat. Voor mij een prachtig boek door het gevoel wat ik erbij krijg.

Een mooi detail in het boek is de plattegrond en de quotes/citaten bij elk hoofdstuk. De geschiedenis van Rome die beschreven wordt geeft net wat meer aan het boek dan alleen het verhaal van Alice, Meg, Alec, Constance en Lizzie.

Een liefde in Rome kan je voor € 17,50  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna

Bewaren