hermans

Maurice Hermans – Ik geef je mijn hart

Gedichten lezen heb ik echt weer terug gevonden. Het begon al vroeger thuis met de tekst die aan de muur hing in de keuken. De tekst Vriend van Toon Hermans. Een tekst die ik met me meedraag want ik las hem vele malen en vind hem nog steeds erg mooi.

Vriend

je hebt iemand nodig
stil en oprecht
die als het erop aan komt
voor je bidt of voor je vecht
pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen:
‘k heb een vriend

Waar het vroeger begon gaat het nu verder en heb ik nu een bundel die bij het gevoel aansluit dat ik heb bij Vriend. De teksten zijn prachtig. Ik lees het gevoel dat erin zit, de liefde voor het leven, voor de liefde, voor positiviteit. Het voelt als een ritme wanneer ik het lees. Ik geef je mijn hart is van Maurice Hermans.

Hermans

Maurice Hermans is de tweede zoon van Toon Hermans. Maurice schrijft vanuit zijn gevoel en liefde voor het leven. Hij wil moed scheppen en geluk brengen vanuit zijn positieve wereldbeeld. Met zijn gedichten wil hij liefde, troost en hoop geven. De gedichten (of versjes, zoals hij ze zelf liever noemt) zijn begrijpelijk en raken mensen. De kracht van zijn gedichten ligt in de veelzijdigheid van de onderwerpen. In Ik geef je mijn hart laat hij zijn emoties in willekeurige volgorde de revue passeren. Zo wil hij de lezer een stukje van zijn ziel geven, want elk gedicht is als een nachtzoen, waarna je de dag afsluit met een glimlach.

Wat ik zou fijn vind aan Maurice Hermans zijn werk is dat het begrijpelijk is. Het gaat over alledaagse dingen neem Ik heb je lief.

Ik heb je lief

heb elkander lief
in voor- en tegenspoed
want na geluk of ongeluk
brengt nieuwe liefde moed

er komt een nieuwe kracht
die je sterk maakt en positief
je leert een andere wereld kennen
veel minder hard en agressief

je ziet de mensen om je heen
in een ander licht en perspectief
niet meer door een gekleurde bril
maar door de woorden; ik heb je lief

Voor mij ook favoriet is Hoe, Yin Yang is een mooie pakkende korte, Jij hoort bij mij is een leuke, Een zorg minder is een beseffer, Vallen is mooi bedacht, Geheim is het geheim van houden van, Mijn vader Toon is een prachtige afsluiter.

Yin Yang

het is goed
te zien, te voelen
dat het leven
niet altijd stopt
bij verdriet
maar dat het
af en toe
in nieuw geluk
voorziet

Het is een gevoel wat de teksten je geven. Ze zijn mooi, ze zijn klein, een boodschap of gewoon een refrein. Het is houden van of niet begrijpen. Maurice Hermans schrijft voor iedereen gedichten en gedachten die te begrijpen zijn. Dat is het fijne van Ik geef je mijn hart het is begrijpelijk voor iedereen en daardoor kan ik er echt van genieten. Van de korte en de lange. Gewoon even een mooie tekst voor het slapen gaan of om de dag mee te beginnen.

Kop op, schep moed, doe niemand pijn en heb het lef om lief te zijn koop voor jezelf wat mooie teksten. Ik geef je mijn hart van Maurice Hermans is voor € 15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Palmslag