Medailles om trots op te zijn

Medailles om trots op te zijn

De afgelopen drie jaar heb ik heel wat wedstrijden gelopen. Een aantal van deze wedstrijden waren zonder medaille maar de meeste met medaille. Op elke prestatie ben ik trots, elke medaille heeft een verhaal en wanneer ik ernaar kijk verschijnt er een glimlach, een herinnering een moment van blijdschap.

Bij de medaille van de bruggenloop heb ik zulke mooie herinneringen; starten met captain jack op de speakers, alle lampjes die in een lijn te zien zijn over de maasboulevard, over de bruggen hardlopen, zeiknat zijn maar bij 15 km beseffen dat het heerlijk was. De zandvoort circuit Run; weer en wind, lachen onderweg met andere hardlopers, andere meiden aanmoedigen om mee te lopen, over het strand hardlopen en met Petra, Zelia en Demi over de finish. Zo kan ik dus bij alle medailles wel iets vertellen.

Mijn medailles hingen naast mijn bed. Ter reminder wat ik gepresteerd heb, om aan leuke momenten terug te denken en te zien wat ik kan wanneer het niet lekker loopt. De weken voor de halve marathon keek ik er vaak naar en zelfs mijn vriend zei een keer in de ochtend toen ik heel verdrietig was; “kijk eens naar wat daar hangt, wat jij allemaal kan en al gedaan hebt.” Jip dat heb ik gedaan. Ik vond het een mooie plek maar mijn medailles verdienen beter, meer en daar heb ik nu de plek voor gevonden.

Bij de Hema heb ik een stolp gekocht.  In het midden van de stolp heb ik een keukenrol (waar geen papier meer om heen zit) neergezet.De medailles heb ik om de rol heen gewikkeld of ertegenaan gezet. In eerste instantie had ik alleen mijn medailles erin gedaan. Uiteindelijk heb ik mijn horloge waar ik mee begonnen ben erbij gehangen want die heeft veel km’ers meegedaan.

Dit idee heb ik opgedaan bij woonmagazine op rtl4. Ze waren de woonkamer van een zeiler (als ik het goed heb) aan het verbouwen en daar hebben ze ook een stolp bij gebruikt, wel anders maar daar kwam wel mijn inspiratie vandaan.

Hoe heb jij je medailles hangen, liggen of staan?