Mediteren in jouw kleur

Mediteren in jouw kleur

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit 2016 is er Mediteren in jouw kleur verschenen. Mediteren is niet voor iedereen makkelijk. Waar iemand zo een half uur tot een uur kan mediteren is het voor een ander al moeilijk om een minuut stil te blijven zitten en tot zichzelf te komen.

Ina Fidder hoor je op Mediteren in jouw kleur een luisterboek van 1 cd. Deze cd helpt je bij het in balans brengen van je chakra’s. Zeven tracks die elk ongeveer 6 minuten duren.

Chakra’s zijn energiewielen die langs je ruggengraat zitten, van stuit tot kruin. Ze hebben allemaal een eigen kleur en voorzien een bepaald lichaamsgebied van energie. Onbewust kun je ze voelen. Denk maar eens aan dat gevoel in je buik dat aangeeft of je iets wel of juist niet moet doen. Of aan de pijn die je voelt in je hartstreek bij heftige emoties. De hand die je op je keel legt bij grote schrik. Onbewust raak je dan zo’n chakra aan. Er is veel over de chakra’s geschreven en er valt veel over te leren. Op dit luisterboek kun je luisteren naar zeven visualisaties waarbij je werkt met de kleur van dat chakra en zo leer je balans aan te brengen.

Mediteren in jouw kleur

Dit luisterboek heb ik al een aantal malen aangezet. Zelf ben ik zo iemand die heel graag aan yoga doet om meerdere redenen maar het gedeelte stilte/mediteren blijft een lastige maar is wel essentieel. Essentieel om tot rust te komen voor ik aan mijn oefeningen begin en aan het einde om zo weer te ontspannen na alle oefeningen. Ik was heel blij met dit luisterboek, iemand die me rustig toespreekt en erg fijn is om naar te luisteren. Ik ben gauw klaar met iemand zijn stem, te irritant, te traag, te snel, te zweverig noem het maar op maar Ina Fidder spreekt heel fijn en de tekst die ze verteld is erg fijn. Heel visueel. Ik zie dus ook echt een waterval voor me en een rode bal in me. Ik weet precies waar ze bedoelt als ze een punt bedoelt waar het chakra zit en dat terwijl het de eerste keer is dat ik het hoor.

Het luisterboek heb ik ook beluisterd in mijn auto, natuurlijk hield ik toen mijn ogen open en deed ik ze niet dicht, dat zou veel te gevaarlijk zijn. IK merkte dat het heel ontspannend was om naar te luisteren tijdens het autorijden. Ik was niet geïrriteerd en kwam heel relaxed op mijn werk aan. Elke track duurt ongeveer 6 minuten wat ik jammer vind is dat het einde van elke track erg kort is. Je krijgt de keuze terug te keren of als je wat langer nodig hebt neem je tijd maar die tijd is er niet want de volgende track begint al. Wanneer deze uitloop 2 minuten gewoon relax deuntje had geweest had dit beter geweest.

Ben je benieuwd naar mediteren maar weet je niet waar te beginnen en hoe dan kan ik je Mediteren in jouw kleur aanraden.

Koop bij bol.com

Bewaren