Meer creatief handletteren

Meer creatief handletteren

Handletteren vind ik echt heel leuk om te doen. Nieuwe creaties maken, bewerken op de computer en nieuwe technieken leren. Elke keer wat bijleren is leuk om zo mijn creaties te verbeteren en meer mijn eigen draai erin te krijgen. Meer creatief handletteren helpt me daar zeker bij.

Overal om je heen vind je sierlijk handgetekende letters op reclameborden en winkelruiten, ansichtkaarten, woondecoratie en zelfs servies. Instagram puilt uit van foto’s van handletteraars en overal ter wereld worden workshops gegeven. Na Creatief handletteren en meer kun je jouw eigen handletterskills nu verder uitbreiden met de nieuwe toffe projecten in Meer creatief handletteren. Gabri Joy Kirkendall en Jaclyn Escalera nemen je mee op een inspirerende reis langs typografie en handgetekende letters en cijfers in verschillende stijlen en thema’s – gebruikmakend van potlood, inkt en markers. Je leert daarnaast letters te creëren waarbij je diverse materialen en media, zoals waterverf, hout, gevonden materiaal en folie gebruikt.

Bovendien bevat dit boek uitdagende DIY-projecten, voorzien van makkelijke stap-voor-stapinstructies waarmee je je skills kunt finetunen. Je gebruikt een diversiteit aan oppervlakten door muurschilderingen, stationary en nog veel meer te maken – in je eigen font! Meer creatief handletteren staat vol inspirerende, creatieve technieken en makkelijk te volgen lessen: een must-have voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in de eindeloze mogelijkheden van het handletteren.

Dit boek staat echt boordevol met inspiratie. Je begint met wat informatie over letters, er wordt doormiddel van letters wat uitleg geleverd. Zo geven ze aan wat een stokhoogte, schreef, been, lus, haak, x-hoogte en nog veel meer is. Deze informatie is belangrijk om te weten om te kunnen experimenteren bij het ontwerpen van je eigen fonts. Hierna volgen allerlei inspirerende pagina’s met lettertypes, tribal, retro, kubisme en art deco zijn er een paar die getoond worden. Leuk om na te maken en mee te oefenen met al die verschillende stijlen. Mid-century modern en de Parijse stijl zijn bij mij favoriet.

Er zijn heel veel handletttertechnieken en en die komen voorbij in het derde hoofdstuk. Aan de slag met ornamenten, calligrafie, 3d technieken,illuminated handletteren (zie hierboven), chalkletteren en nog meer. Echt veel verschillende stijlen waar allemaal stap voor stap uitleg bij gegeven is. De stap voor stap uitleg is heel duidelijk en makkelijk. Handletteren met pen en stift is super leuk en de manieren zijn heel divers en uitdagend want met een letter zoals hierboven ben je wel even bezig maar toch kan het nog uitdagender.

Handletteren kan je ook met diverse materialen, met papier maar dan knipkunst een heel precisie werkje, met aquarel en plakkaatverf, lamineerfolie, bloemen (zoals hierboven) of voedsel. ZO veel diverse manieren. Hier vind je weer stap voor stap instructies hoe je de creaties kan maken. Zelf wil ik heel graag nog aan de slag met lamineerfolie, helaas nog niet het juiste materiaal gevonden. Naast met objecten aan de slag gaan kan je ook objecten voorzien van handlettering zoals het voozien van inpakpapier van handlettering of een tas.

Super leuke projecten en met dit boek ben je wel een hele tijd zoet om een mooie creatie te maken. Ik zoek nog even verder naar goede folie en als ik die heb dan ga ik daarmee aan de slag. Andere projecten ga ik zeker ook proberen.

Doe jij wel eens handletteren met andere materialen of technieken?

Wil jij ook meer leren over creatief handletteren dan kan je het boek voor € 14,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC