Meer moois om de hoek

Meer moois om de hoek

Laatst kon je al lezen dat ik vaak binnen een straal van een aantal meter bij mijn huis vandaan fotografeer. Ik liet toen een aantal voorbeelden zien op diverse afstanden. Vandaag weer een aantal foto’s en sommige waren op plekken waar ik niet vaak kijk of er iets moois is. Maar even opletten en je ziet veel meer dan je denkt. Er is zoveel meer moois om de hoek.

Meer-moois-om-de-hoek-9

Een klaproos. Niet heel bijzonder er staan er wel meer natuurlijk. Deze stond helemaal alleen en op een plek waar ik niet gauw kijk. Bij de voet van een lantarenpaal. Door hem zo te fotograferen dat de weg wazig op de achtergrond is komen de kleuren er heel mooi uit.

Meer-moois-om-de-hoek-8

De hele bloem hierboven is mooi maar ook een stukje detail met een andere van dezelfde soort vaag op de achtergrond kan het beeld zijn wat maakt wat je wilt laten zien. Zoals hieronder een aantal scherpe punten op de voorgrond en de rest zie je op de achtergrond je weet dat het er is maar toch trekt het niet de volle aandacht.

Meer-moois-om-de-hoek-7

In de zomer zijn er veel mooie bloemen. Toch zijn onderstaande mijn favorieten. Op vele manieren kun je ze fotograferen. Met tegenlicht maar ook met een donkere achtergrond.

Meer-moois-om-de-hoek-1

Meer-moois-om-de-hoek--6

Meer-moois-om-de-hoek-5

Natuurlijk kijk ik niet alleen naar beneden of voor me. Af en toe kijk ik ook even naar boven. Mooie luchtpartijen in diverse kleuren zijn erg mooi maar ook de strepen kunnen zulke mooie effecten opleveren.

 

Meer-moois-om-de-hoek-2

Soms neem ik op meerdere manieren foto’s van een object. Hieronder een voorbeeld. Ik heb bij deze foto bewust gekozen om de bladeren scherp te maken en niet de bloem. Waarom altijd de bloem scherp op de foto nemen. De blaadjes of andere delen van de plant kunnen soms nog  mooier zijn.

Meer-moois-om-de-hoek--10

Onderstaande twee foto’s is een voorbeeld van wat een hele foto van de plant en een detail foto kan doen. De detail foto geeft veel meer rust, sfeer en een mooier geheel. De hele plant is mooi maar het geeft een onrustig beeld en ik weet niet waar ik moet kijken.

Meer-moois-om-de-hoek-4

 

 

Meer-moois-om-de-hoek-3

Snel weer een rondje buiten maken want alles veranderd elke dag weer.