Meer van een weekend Eindhoven

Meer van een weekend Eindhoven

Terwijl ik bezig was met het verslag over Glow merkte ik dat dit verslag te lang ging worden. Ik deelde het in twee stukken. Voor mijn gevoel was het toch nog niet klaar want mijn weekend Eindhoven bevatte meer dan alleen Glow en Eindhoven is meer dan alleen Glow. Zo ontstond er dus nog een post over Eindhoven, meer van een wekend Eindhoven neemt je mee naar oa de Vershal Het veem.

Voordat we naar de dag na Glow gaan deel ik toch nog iets wat we onderweg tegenkwamen.

Tijdens Glow liepen we door verschillende wijken, langs mooie huizen en minder mooie huizen. Er sprong één pand uit. Wauw wat een mooi kantoorpand die ramen. Ik keek mijn ogen uit toen ik dit zag. Erachter liggen de trappen van het gebouw en daar hangen ook nog hele mooie lampen in dat trappenhuis. Natuurlijk moesten we hier even bij stil staan om het beter te bekijken.

Naast mijn bed hangt een herinnering aan Glow. Dit leuke treklampje hangt super leuk in mijn kamer en zorgt voor een fijn licht, subtiel en herinnerd me aan een fijn weekend.

Na een nachtje slapen waren wij twee vroege vogels al weer vroeg wakker. Na lekker bankhangen, ontbijten en douchen gingen we weer op pad. We gingen naar Strijp-S. Strijp S is een voormalig bedrijventerrein van circa 27 ha in het Eindhovense stadsdeel Strijp dat heeft toebehoord aan het bedrijf Philips. Het industriële zie je hier volop en dat maakt ook wel de sfeer. We lopen even een trap op om over het terrein heen te kijken, erg leuk altijd om iets van bovenaf te bekijken en vooral leuk dat je vroeger er niet mocht komen en het nu hip and happening is maar nog wel rustig.

We wandelen verder en daar kom ik dit leuke tegeltje tegen. Dat zijn zulke dingen waar ik van hou en gelukkig Eef ook. En waarom buiten beentje? Omdat hij de enige nieuwe tegel  is, de rest is allemaal van vroeger. Handig een eigen gids bij je die dit weet maakt het tegeltje nog mooier.

We komen aan bij de vershal het veem. Binnen ruikt het al lekker en we lopen er rond. Wat mij gelijk opvalt is dat het nog lekker rustig is en heel gemoedelijk allemaal gaat. Nog niet alle plekken zijn bezet met een stand maar dit is mooi opgelost door op de lege plekken kunst te plaatsen.

Ik kocht pecannoten en suikernootjes bij Wine & Nuts. Zo veel lekkerder dan van de supermarkt. Het zakje suikernootjes was voor mijn vriend en het was binnen no-time op, ik had er beter meer kunnen meenemen, hij vroeg zelfs al wanneer ga je weer naar Eindhoven!

Het leukste en mooiste plekje dat hebben De mannen van Deeg. Wat hebben hun een mooi stuk gemaakt van hun werkplek en wat een lekkere dingen hebben ze. We namen turn around bitches, een worstenbroodje en een croissantje met ham en kaas. Later ben ik nog de eierkoeken gaan halen voor in de auto op de weg terug.

De teksten aan de muur zijn echt super gaaf. Zo staat er boven de wasbak “Als de muren konden spreken” en boven de machines “zonder enthousiasme is zelfs het idee gedoemd te mislukken. De kleding die de mannen van deeg aanhebben maken heel de sfeer wel af.

Enorm fijn aan de vershal is dat ze meerdere plekken hebben gecreëerd waar je kan gaan zitten om te eten. Niet alleen meenemen maar ook lekker daar opeten onder het genot van een drankje en allerlei andere lekkere geuren ruikend. Daar kan de markthal in Rotterdam nog wat van leren want staand eten is niet fijn.

Met een lekkere volle buik wandelen we verder. Langs de winkeltjes die open gaan en er zo leuk uitzien maar we houden ons in we gaan niet naar binnen. Snuisterijen hebben we beiden genoeg. We lopen langs Intelligentia ice en Eveline ziet dat ze nog ijs hebben. Dit hadden we niet verwacht, natuurlijk moeten we ijs eten en oooo het is lekker. Ik heb een bolletje salty caramel genomen en er enorm van genoten.

Op de weg terug was Area 51 open en zijn we nog even in het skatepark gaan kijken. Erg leuk om te zien hoe anderen trucjes uitvoeren op een skateboard. En ik kon het niet laten om de voorzijde op de foto te nemen want ja grand theft auto in een andere stijl is wel heel gaaf. Strijp-S is een levend stukje Eindhoven voor jong en oud en er gaat nog veel gebeuren ik ben benieuwd hoe het er over een tijd is.

Eindhoven is een mooie stad en zal ik zeker nog vaker gaan bezoeken, met een goede gids is het altijd fijn om in een vreemde stad te zijn. Samen met Rianne ga ik ook nog een keer naar Eindhoven, winkelen, lekker eten en genieten.