Meg Cabot Dagboek van een prinses

The Princess Diaries is één van mijn favoriete meisjes films, nu heb ik ook het eerste deel van mijn omnibus gelezen. Het boek of de film? Ik zeg duidelijk de film. Wil je weten waarom lees dan hieronder verder.

Meg Cabot Dagboek van een prinses

Dagboek van een prinses gaat over de 14-jarige, schoolgaande Mia Thermopolis, een meisje uit Manhattan dat in gezelschap van haar vriendin Lilly Moscowitz de strijd aangaat met leraren, jongens en opspelende hormonen. Tot ze er op een dag achter komt dat haar vader de prins is van een klein Europees koninkrijk, en – aangezien hij geen kinderen meer kan krijgen – Mia de aanstaande prinses van Genova is!

Helaas is het boek anders dan de film en moet ik echt een enorm grote knop omzetten om dat uit mijn hoofd te zetten. Het enorm grote verschil is dat Mia haar vader in het boek nog leeft en in de film is hij al een aantal jaren overleden en hoort ze van haar grootmoeder dat ze een prinses is.

Mijn voorkeur gaat uit naar de film maar misschien als je de film nog niet gezien hebt kan je anders naar het boek kijken. Het is een lekker makkelijk en vermakelijk boek voor tussendoor. Ik ben benieuwd wat ik van boek 2 en 3 vind want die heb ik nog staan om te lezen.