molly

Melissa Daley – Molly & het kattencafe

Ga Molly & het kattencafe lezen! Zo daar heb ik het neergezet wat ik wil vertellen over het boek van Melissa Daley. Kort en krachtig maar dan weten jullie eigenlijk niks behalve dat je het boek moet gaan lezen. Dan toch maar hieronder een wat langere omschrijving.

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit…

Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen?

Een van mijn eerste pogingen om Sophies sympathie te winnen mislukte jammerlijk. Heel vroeg op een ochtend zag ik een muis trippelen in de haard in de woonkamer, die ik snel van kant maakte en daarna tussen mijn tanden mee naar de zolder nam, waar Sophie nog lag te slapen. Ik sloop stilletjes haar kamer binnen om de nog warme muis op een gebruikt bord dat op de vloer stond neer te leggen. Glimmend van tevredenheid wandelde ik haar kamer weer uit. Als ze na zo’n cadeau niet begreep dat ik een aardige kat was, wist ik het niet meer!

Wat vond ik van Molly & het kattencafe

Molly & het kattencafe is een heerlijk boek. Vanaf de eerste pagina’s heeft Molly mijn hart gestolen. Je leest heel het boek vanuit Molly de kat die woont bij Margery wanneer ze opgroeit. Het is hartverscheurend om te lezen hoe het met Margery gaat en hoe zij en Molly van elkaar verwijderd worden. In deze eerste 25 bladzijdes heeft Melissa Daley me al helemaal ingepakt. Mijn gevoel gaat van ah wat mooi naar hartverscheurend. Vanaf hier begint het avontuur van Molly.

Het is enorm leuk om vanuit een kat te lezen. Grappig om te lezen hoe een kat denkt, hoe ze reageren en waarom ze dingen doen. Ik zou het zo tof vinden als katten echt alles kunnen begrijpen. Al ben ik ervan overtuigd dat ze heel veel begrijpen. Dat zie ik bij onze Donder ik hoef maar iets te zeggen en hij reageert. Doordat ik een kat heb herken ik echte kattendingetjes die Molly beleefd en moet ik echt lachen om sommige situaties, De manier waarop Melissa Daley schrijft is heel fijn en eigenlijk heb ik niet echt het idee dat ik vanuit een kat lees ook al weet ik dat het zo is. De hoofdstukken zijn kort en ze schrijft heel vlot. De belevenissen van Debbie krijg je mee via Molly en toch krijg je genoeg mee om echt een goed beeld te krijgen van het café en Debbie haar gevoelens en strubbelingen.

Voor de kattenliefhebber

Het is zeker een aanrader voor kattenliefhebbers, het is een boek met een heel hoog aaigehalte, waar je even lekker bij wegdroomd naar het kleine plaatsje Cotswold. Heb je niks met katten dan kan je het wel lezen maar is het minder dan wanneer je van katten houd. Het boek is vrij simpel gehouden maar toch zit er hier en daar toch wat diepgang in en een brok in de keel momentje ontbreekt zeker ook niet. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen want Molly bleef mijn aandacht trekken. Ik vertelde zelfs over het verhaal tegen mijn vriend en die ook wilde weten hoe het met Molly verder ging en ik deel eigenlijk bijna nooit wat over de boeken die ik lees met hem.

Hopelijk brengt A.W. Bruna Christmas at the Cat Cafe uit want dat zou toch een heerlijk boek zijn om in december te gaan lezen.

Alle crazy cat ladies ga dit heerlijke feel good boek lezen. Dit boek is voor €15,99 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna

Bewaren