Meni

Meni Chatzipanagiotou – Cirkel van het leven

Kleuren vind ik heel ontspannend. Soms kies ik voor makkelijke kleurboeken en een andere keer voor de wat moeilijkere kleurboeken. Meni Chatzipanagiotou heeft met Cirkel van het leven uitdagende kleurplaten gemaakt. Heel veel details en genoeg in te kleuren. Een kleurboek waar ik mijn kleurpotloden voor ga gebruiken. 

Meni

Dit boeiende kleurboek neemt je mee op reis door de fascinerende wereld van de natuur. Meni Chatzipanagiotou’s prachtige illustraties, voornamelijk getekend in een rond design, zijn een ode aan de ritmes en cycli van onze wilde planeet. Vlieg mee door de lucht met vogels van diverse pluimage: van kleine, dansende kolibries tot krachtige, zwevende arenden. Duik in de golven en kom oog in oog te staan met delicate zeepaardjes, machtige walvissen en gedetailleerde zeeschelpen. Struin door ruige, wilde landschappen waar eekhoorntjes, vossen, wolven en andere fascinerende wezens huizen. In ‘Cirkel van het leven‘ kun je het allemaal tot leven wekken met je eigen spectrum aan oogverblindende kleuren.

Meni

Dubbelzijdige platen

Ruim 90 kleurplaten waarvan 5 over twee pagina’s verdeeld. De kleurplaten in Cirkel van het leven zijn dubbelzijdig. Dubbelzijdig betekend meer kleurplezier maar minder makkelijk verschillende materialen te gebruiken. Bij enkelzijdige kleurplaten kan je gemakkelijker verven of stiften gebruiken. Bij dubbelzijdig platen moet je dus opletten of het niet doorschijnt op de andere kant.

Bijzondere kleurplaten

Het zijn hele bijzondere kleurplaten. De foto’s die ik hier laat zien is een kleine greep van al het moois. Ik kan je natuurlijk niet alles laten zien. Het zou ook niet leuk zijn als ik alles zou laten zien want dan wordt je niet meer verrast als je hem koopt. Vele platen bevinden zich in een cirkel, gelinkt aan de titel Cirkel van het leven misschien. Geen idee of dit het achterliggende idee is maar ik vind dit heel mooi. Sommige platen lijken op mandela zoals je hieronder op de linkerplaat ziet. Mandelas kleuren vind ik altijd erg leuk, het is dan echt spelen met kleuren.

Het is zeker de moeite waard om de Instagram van Meni Chatzipanagiotou  te bekijken. Ze maakt prachtige illustraties met veel details zoals je hier al in haar kleurboek ziet. Op mijn instagramstories deel ik vaak mijn kleurboek updates. Wil je dus meer zien van Cirkel van het leven en hoe ik de platen in kleur volg me dan op Instagram.

Voor uren kleurplezier per plaat met prachtige details is Cirkel van het leven voor € 15,99 verkrijgbaar bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC