Mevrouw Mieps op plexiglas

Mevrouw Mieps op plexiglas

Groot aan de muur hangt Donder. Donder met zijn indrukwekkende ogen hebben we laten afdrukken op canvas. Bij de voordeur weer Donder op ons naambordje. Wonen we hier dan met zijn drieën? Nee Mevrouw Mieps woont hier ook. Ze hangt ook in huis maar heel simpel opgeplakt op een stukje perspex. Daar moest verandering in komen.

Wat is het beste materiaal voor een foto van Mevrouw Mieps. Canvas is te grof en hebben we al heel vaak besteld. Aluminium en hout vind ik niet geschikt voor haar en hebben we ook al met andere foto’s.

Plexiglas. Iets waar ik al tijden erg benieuwd naar ben en bij zo’n mooie kleine kat als Mieps past het denk ik perfect. Eenmaal gekozen wat voor materiaal komt er nog een moeilijk punt. Welke foto gaan we laten afdrukken. Wat is mooi op glas.

Mevrouw-Mieps-op-plexiglas-3

De keuze hebben we samen gemaakt. Het is een liggende foto geworden van onze dame op de bank. Bij het bestellen kwamen we nog een aantal keuze mogelijkheden tegen. Gaan we voor standaard of luxe plexiglas? De keuze viel voor ons op luxe plexglas omdat de foto dan direct op het plexiglas wordt geprint met een blocking folie op de achterkant van het plexiglas. Deze folie laat geen licht door, waardoor de foto veel meer contrast krijgt. Doordat het product geen invloed heeft van licht komen kleuren zeer helder uit en zijn de details in de foto veel scherper. We bestellen een 40 x 60 cm.

Bestellen en wachten tot we de foto binnenkrijgen. Na een paar dagen krijgen we de foto binnen. Verpakt in karton, een foamlaagje, met bescherming om de hoeken en een groene plastic laag op het glasplaat. De groene laag eraf en daar zien we onze Mevrouw Mieps.

Mevrouw-Mieps-op-plexiglas-1

Mevrouw-Mieps-op-plexiglas

Wij vinden allebei de plexiglas erg mooi geworden. Zo mooi had ik het zeker niet verwacht. Het ophangsysteem is een aluminium frame en kan ik dus gelijk de foto aan onze rails ophangen.

Mevrouw-Mieps-op-plexiglas-4

We hebben het plexiglas besteld bij webprint en dat was erg gemakkelijk. Het menu was makkelijk en na het bestellen kregen we een bevestiging op de mail. Na een paar dagen een mailtje dat onze bestelling verzonden was.

Mevrouw-Mieps-op-plexiglas-2

Op deze foto zie je de reflectie van onze rails maar ook dat de foto nog goed zichtbaar is en daar zijn we heel blij mee.

We kunnen nu genieten van onze beide katten aan de muur en dat is een mooi gezicht.