McFarlane

Mhairi McFarlane – Vergeet me niet

Op de cover van Vergeet me niet geschreven door Mhairi McFarlane staat; “Voor de fans van Jill Mansell” Mijn liefde voor lezen kwam terug met de boeken van Jill Mansel. Ik heb een plank met alleen maar boeken van haar. Ik las ze in de bus, op school, in bed, aan tafel, overal. Dus wanneer ik deze tekst op een boek lees zijn mijn verwachtingen hoog.

Je eerste liefde vergeet je niet. Of wel?

Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad én op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed aantreft, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pas geopende pub, die wordt gerund door Lucas McCarty, de jongen op wie ze op school verliefd was.

Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeft gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina’s weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte…

McFarlane

Waarom maar 427 bladzijdes

De kop hierboven zegt denk ik wel genoeg hoe ik over Vergeet me niet van Mhairi McFarlane denk. Toen ik het boek ontving dacht ik echt wel even; wat een dik boek. Tijdens het lezen hoopte ik dat het einde nog ver weg zou blijven en zeker hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik baalde dat bijna alle bladzijdes al gelezen waren. Mhairi McFarlane bouwt het verhaal goed op. In het begin gaat het nog een beetje van links naar rechts, echt een beetje zoals Georgina is. Maar dan wordt het verhaal dieper. Er worden zelfs hele serieuze zaken aangesneden en hoe dat verteld wordt wauw.

Ik heb gelachen om de humor die in het boek wordt gebruikt. De situaties waarin Georgina raakt daar kan je niet anders dan om lachen. Het einde was heerlijk. Ik wilde dat het daar niet eindigde. Ik genoot zo dat ik nog geen eens hoorde wat mijn man tegen me zei, ik zat zo in die laatste bladzijdes met een enorme glimlach op mijn gezicht. Een echte feelgood die zeker voor de Jill Mansell fans is want dit had ik ook toen ik aan haar boeken begon.

Fan van Jill Mansel of van Feelgood dan is dit een aanrader waar je geen spijt van krijgt. Vergeet me niet is voor €17,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij HarperCollins