Alleen

Mia Sheridan – Alleen maar jij

Mia Sheridan is gekomen met een nieuw boek; Alleen maar jij. Stilte was mijn kennismaking met Mia Sheridan. De A sign of love serie bestaat uit 12 delen waarvan Stilte één deel was. Alleen maar jij hoort niet bij deze serie maar is een stand alone. Ik ben hierdoor enorm benieuwd hoe dit boek zal zijn en of het wel op dezelfde manier geschreven is. Bij Stilte zat er zo veel gevoel in.

‘Alleen maar jij’ van Mia Sheridan is geen zoetsappig liefdesverhaaltje. Het is het verhaal van een jonge vrouw die weliswaar beschadigd is, maar niet geknakt. Wanneer hoofdpersoon Ellie de mooie Gabriel ontmoet, wordt ze verliefd op hem. Maar ze vindt dat ze eerst zichzelf moet vinden, voor ze een liefdesrelatie met hem kan aangaan. ‘Alleen maar jij’, ja, maar dat kan niet zonder ‘ik’.

Mijn verwachtingen zijn hoog wanneer ik begin in Alleen maar jij. De cover vind ik prachtig ondanks dat ik nog niet weet of het bij het verhaal past. De blauwe letters van de tekst over de gele bloem en dan de letters waar een uv-lack overheen zit. Doe je het boek open dan is de binnenkant van de kant even mooi blauw als de voorkant. Liefde voor deze details. Ik hou ervan en het is ook het eerste waar je naar kijkt als je een boek oppakt.

Mia Sheridan laat je echt wennen aan de karakters. Je leert Ellie en Gabriel kennen door het heden maar vooral gebeurtenissen uit hun verleden wat hun maakt hoe ze nu zijn. Beiden willen ze verder, zijn ze beschadigd door hun verleden en moeten punten overwinnen. Ze hebben elkaar nodig en ook weer niet. Dit wennen aan de karakters vind ik fijn zo weet je meer van ze en kan ik me dus inleven in hun situaties.

Alleen maar jij is voor mijn gevoel volwassener dan Stilte dit merk ik vooral aan de reacties van de personen. Wat ze meegemaakt hebben is  zwaar maar hoe ze daar mee omgaan is heel volwassen en leerzaam. Van Gabriel leer je dat je moet genieten van de kleine dingen. Hij bekijkt elke morgen de zonsopgang en dat vind ik echt mooi dat je rust kan vinden in iets wat onbetaalbaar is maar ook gratis. Ellie leert je dat je pas vol voor de liefde kan gaan als je eerst jezelf lief hebt en verwerkt hebt wat je moet verwerken.

Wat voor mij echt momenten zijn in het boek? De momenten dat het boek opeens een twist maakt die ik niet aan zag komen. Dit gebeurt zeker een paar keer en juist op momenten dat ik denk ooo de liefde is toegeslagen en nu komen er romantische dagen en uitstapjes, de liefde ontdekken maar nee hoor totaal niet. Deze twists maken New Adult boeken voor mij zo fijn, het is niet romantisch en alleen maar voorspelbaar. Nee New Adult is rauwer, echter en dat maakt het zo’n fijn genre.

Mijn hoge verwachtingen werden waar gemaakt. Mia Sheridan schrijft weer een boek waar je niet even in wilt lezen maar in weg wilt kruipen. Gewoon achter elkaar door lezen, genieten, de emoties voelen, de lichamelijke spanning en de twist krijgen die je niet verwacht had, dat is Mia Sheridan.

New adult is een categorie wat echt nog veel te weinig aandacht krijgt maar zo fijn is om te lezen. Lees Alleen maar jij van Mia Sheridaan het boek is voor €17,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren