wensmuur

Mia Sheridan – De wensmuur

De wensmuur is het derde boek wat ik lees van Mia Sheridan. Hiervoor las ik Stilte en Alleen maar jij. Beide boeken vond ik mooi. Er waren gebeurtenissen uit het verleden ter verwerken maar er was ook het heden waar er vooral liefde en herontdekken was. Mia Sheridan legt mijn verwachtingen hoog door de twee eerder gelezen boeken die ik echt achter elkaar heb door gelezen.

Balletdanseres Clara verhuist naar New Orleans waar ze gaat dansen bij een balletgezelschap. Ze is eenzaam maan dan hoort ze van Mrs. Guillot over twe geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn groep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Op deze plek ontmoeten Clara en Jonah elkaar en ontstaat er een speciale band.

Ik heb nooit de kans gekregen om afscheid van hem te nemen ook al is hij nog niet echt weg.

Deze zin uit De wensmuur vind ik echt heel mooi. Clara spreekt deze woorden uit die over haar vader gaat. Haar vader heeft altzheimer. Het is mooi en bijzonder hoe Mia Sheridan ziektes, geestelijk of lichamelijk een plaats geeft in haar boeken. Je leest het mentale ervan wat het met de mensen doet en daardoor is deze zin zin mooi.

De wensmuur begint met een proloog die het voor mij niet doet. Het hoort bij het verhaal en de zakelijke toon ervan past bij de Jonah van toen maar de stijl voelt anders. Gelukkig begint hierna de stijl die ik gewend ben en vanaf pagina 17 waar Mrs. Guillot over Angelina en John verteld ben ik helemaal om. Mia Sheridan verteld het verhaal met een lekkere vaart. Daarnaast schrijft ze heel beeldend zodat ik de muur, de plantage en New Orleans voor me zie.

Het is een romantisch boek maar door de geschiedenis uit 1861 en de rechtszaak waar Jonah advocaat bij was geeft het een mysterieus tintje. Het zijn drie verhalen die samenkomen bij de muur van de Windisle-plantage. De persoon die veel meegemaakt heeft is Jonah met als in de voorgaande boeken is het de man die het “zwakste” is. Herkenbaar voor de stijl van Mia Sheridan haar boeken en anders dan vele boeken en dat maakt het leuk om eens te lezen met een ander perspectief.

Verleden en heden, emotioneel en mysterieus, weer een glimlach op mijn gezicht tijdesn het lezen. Door de magie van de muur en Jonah lijkt dit wel een soort Belle & het Beest maar dan in de tegenwoordige tijd. Dat we in de tegenwoordige tijd zitten kan je merken aan de echte dingen waar Mia Sheridan naar verwijst, zo komt orkaan Katrina in de Wensmuur naar voren. Actualiteit in boeken daar hou ik van, zo lijkt het verhaal echter en beleef ik het nog intenser.

Het zal je niet verbazen dat ik De wensmuur aanraad om te lezen. Ik heb genoten van dit boek en heb stukken achter elkaar zitten lezen omdat ik niet kon stoppen. Lees De wensmuur van Mia Sheridaan het boek is voor €18,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren