Morpurgo

Michael Morpurgo – Het verhaal van de Sneeuwman

Raymond Briggs heeft het originele verhaal van de sneeuwman getekend maar in dit boek van Michael Morpurgo wordt het verhaal van de sneeuwman verteld met tekst en beeld. Een kerstboek met illustraties is het mooiste en fijnste wat er is.

Het prentenboek The Snowman, getekend door de Engelse illustrator Raymond Briggs, verscheen in 1978. De tekeningen vertellen het verhaal van een vriendschap tussen een jongetje en zijn sneeuwpop. Het was vooral de animatiefilm die in 1982 werd gemaakt van het boek die The Snowman zo mateloos populair maakte. Nog steeds is voor veel mensen, jong en oud, Kerst niet compleet zonder weer genoten te hebben van The Snowman. Voor het eerst in 40 jaar het verhaal over James en de Sneeuwman uitgebracht in een 160 pagina’s tellend leesboek. Het werd geschreven door de geliefde kinderboekenauteur Michael Morpurgo, die al meer dan 130 boeken schreef en vele prijzen won.

Een hardcover pareltje

Een hardcover boek met de sneeuwvlokken, de namen en de titel in sparkling zilver folie. Dit geeft al een extra sfeer aan het boek zonder het gelezen te hebben. Een prachtige illustratie siert de cover waar je al heel de sfeer van het boek voelt. Het verhaal gaat over James. Het is een paar dagen voor kerst en hij hoopt op sneeuw en een fiets voor kerst. Een fiets met dikke banden die felgroen is. De oma van James is er altijd met kerst dan blijft ze logeren en leest ze voor uit. Ze leest dan haar lievelingsverhaal voor; De Sneeuwman van Raymond Briggs. Wanneer het in de nacht gaat sneeuwen gaat James naar buiten en bouwt zijn eigen sneeuwman. Dan beleefd James allerlei avonturen.

De getekende illustraties door Robin Shaw zijn echt prachtig ze hebben een fijne sfeer en passen perfect bij het verhaal wat verteld wordt. Jong of oud het is een fijn verhaal en leuk om te lezen. Dit is zo’n boek wat je elk jaar rond de kerst even leest of gaat voorlezen. Ik heb het verhaal zelf gelezen en hier in huis werd al gevraagd of ik het wilde gaan voorlezen. Aan één stuk heb ik het uitgelezen en genoot ik van de avonturen van James met de Sneeuwman. Wanneer oma in het verhaal komt kan een glimlach niet ontbreken.

Een kerstboek die gewoon onder de boom hoort te liggen en je lekker kan lezen wanneer het buiten gaat sneeuwen. Het boek is voor € 13,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Rubinstein