mindset

Michael Pilarczyk – Master your mindset

Leef je mooiste leven; maak plezier, blijf jezelf ontwikkelen zodat je geestelijk groeit, wees verdraagzaam, leef vanuit liefde en wees vooral dankbaar. Master your mindset is een boek van Mediaondernemer, televisie- en radiopresentator, spreker en schrijver Michael Pilarczyk. Toen mij gevraagd werd of ik het boek Master your mindset wilde lezen was ik natuurlijk enthousiast want dit boek had mijn interesse al vaak gewekt en had ik al op mijn want to read lijstje gezet.

De afgelopen twee jaar ben ik steeds meer gaan lezen. Gaan lezen over geluk, doen wat je wilt, bereiken van wat je wilt. Dit genre boeken dacht ik altijd dat is niks voor mij maar ik vind het dus echt fijn om te lezen, nieuwe dingen te leren en op een andere manier te kijken. Zo las ik de Sparkle, The Miracle Morning en op de tweesprong van moeten en willen. Allemaal boeken waar je meer leert over jezelf, waar je inzichten krijgt hoe je iets anders kan doen. Elke boek is anders, geeft andere inzichten en nieuwe ideeën of richtingen. Wat ga ik vinden van Master your Mindset. Brengt mij dit boek wat nieuws of is het vooral herhaling van wat ik al weet?

Waar gaat Master your mindset over?

Michael Pilarczyk is de man waar ik vroeger graag naar luisterde op de radio. Die stem is zo fijn om naar te luisteren. Toen kondigde hij plaatjes aan, praatte hij zijn programma aan elkaar maar nu kan ik weer naar hem luisteren en wat leren. Op de podcast verteld hij al over succes in life & business. Het is heel plezierig om naar Michael te luisteren, het is begrijpelijk wat hij verteld en tegelijkertijd zet hij je aan het denken. Hij heeft een rust in zijn stem waardoor je gemakkelijk blijft luisteren. Zijn boek Master your mindset is een verlenging van wat hij online al bereikt. Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek anders, inspirerend op alle vlakken in je leven.

Het boek bestaat uit vier delen. Een boek om anderen te inspireren kan naar mijn mening niet zonder een persoonlijk verhaal. Het begint dan natuurlijk in deel 1 met een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Michael vertelt over zijn tijd bij de radio en hoe hij van daar vandaan een zakenman werd tot nu. Nu inspireert hij duizenden mensen als leraar in levenskunst.

Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je soms níet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt.

Deel 2 gaat over de filosofie voor succes en geluk. Michael Pilarczyk gaat samen met jou  opzoek naar de totstandkoming van je gedachten en overtuigingen. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je denkwijze alleen maar door de juiste vragen te stellen. Michael deelt de kennis die hij heeft gelezen, gehoord en ervaren want zoals hij ook zelf aangeeft; Het is niks nieuws.

Deel 3 Master your mindset. gaat over je denkpatroon en je persoonlijke besturingssysteem aanpassen. Als je iets echt wilt, dan doe je het. Geen excuus, geen smoesjes. In dit hoofdstuk worden weer, ja alweer goede vragen gesteld want waarom reageer jij zoals jij reageert en hoe kan je anders reageren. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Inderdaad opnieuw programmeren en dat kan echt, alleen verander je dit niet in een dag want je hebt iets niet binnen een dag aangeleerd dus zal je dingen ook niet afleren in een dag.

Deel 4 De strategie, of beter gezegd aan de slag! Dit is het hoofdstuk waar je voor je gevoel echt aan de slag gaat. Eigenlijk ben je al begonnen toen je het boek open deed maar dat besef dat valt pas later. In dit laatste hoofdstuk gaat het over de twaalfstappenstrategie. Twaalf stappen richting succes. Heldere stappen, goed en duidelijk uitgelegd en een begin naar de volgende stap. Maar eigenlijk voordat je aan dit hoofdstuk begint ben je al begonnen met nadenken door de voorgaande hoofdstukken en wie weet ben je al begonnen.

‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’

Was dit boek een herhaling of een succes?

Master your mindset bevat natuurlijk hier en daar wat herhalingen maar het is een succes. Michael zet je met de vragen echt tot nadenken en doen. Daar gaat het om van nadenken komt doen. Op verschillende manieren en met verschillende voorbeelden wordt er in het boek dezelfde boodschap verteld; doe wat je echt leuk vindt, word daar heel goed in en geniet ervan. Deze boodschap kom je in heel het boek tegen maar elke keer in een andere vorm zodat het niet letterlijk herhaald wordt wat hij elke keer al schrijft. Het boek is geschreven zoals Michael praat, heel begrijpelijk en voor mijn gevoel ook rustig. Niet binnen een bladzijde van links naar rechts maar goed uitgelegd hoe iets werkt, hoe jij werkt en dan aan de hand van voorbeelden naar een andere kijk of naar een plan toe.

Ik vind dit wel een boek die je niet in één keer uitleest. Je moet erbij nadenken, aan de slag gaan, weer een stukje lezen en weer verder gaan. Het boek is naast lezen ook nog eens interactief door een videocursus en geleide meditatie die je kan doen. Hierbij krijg je een email met daarin een link naar de video en je kan een werkboek met opdrachten printen. Het is dus de bedoeling dat je echt aan de slag gaat. Logisch want van alleen maar lezen kom je geen stap verder. Lees en ga aan de slag.

Wat wil jij? Wat zou jij doen als tijd en geld geen enkele rol zouden spelen? Hoe zou je leven eruitzien als je vandaag een andere invulling van je bestaan zou geven? Wat zou je willen veranderen? Of is het goed zoals het is? Dit zijn geen gemakkelijke vragen. Kom er maar eens achter wat je écht wilt. Je bent waarschijnlijk niet gewend om zo na te denken. Stel jezelf wel de vragen wat je wilt om helderheid en inzicht te krijgen in wie je bent en wat je doet.

Leef jouw mooiste leven en koop dit boek voor € 19,95  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Invictus

 

Bewaren