Mijn aller eerste expositie – De voorbereiding

In september stuurde ik een email naar Het Cultuurhuis in mijn dorp. Ik vroeg daarin hoe het in zijn werk ging met exposeren. Vrij snel kreeg ik een leuk telefoontje en in de laatste week van september ging ik langs met mijn portfolio. Wat kreeg ik een enorm leuke en spontane reactie van Evita van Het Cultuurhuis. In 2013 zou er plek zijn om te exposeren. Dit liep echter anders. De tweede week van oktober kreeg ik een email of ik in de maand november & december al wou/kon exposeren. Natuurlijk wou ik dat en in een rap tempo moest ik aan de slag. Elke dag maakt ik een lijstje wat ik af moest hebben voor die dag en dat werkte goed.

Wat had ik nodig:
Minimaal 11 afdrukken ingelijst of op canvas
Visitekaartjes
Folders
Stickers
Etalage materiaal
Spullen voor in een vitrinekast

Ik heb gekozen voor:
Afdrukken op canvas 3 van 60 x 90, 2 van 50 x 70, 3 van 40 x 60, 3 van 25 x 25, 1 van 20 x 20
Afdrukken ingelijst 2 van 25 x 25
Aluminium 1 van 30 x 40 en 1 van 20 x 30
Ansichtkaarten 2 sets van 5 en 1 set van 6

De afdrukken heb ik een ruime week van te voren besteld en wat was ik zenuwachtig over het resultaat. Donderdagavond haalde ik ze met mijn zus op en hebben we de aluminium al gezien. Eén van de canvas afdrukken pakte ik ook alvast uit. Natuurlijk was dat die van Donder en wow wat is die mooi. De blik blijft me maar aantrekken. Vrijdagavond pakte ik ze allemaal uit en was ik super tevreden met het resultaat. Het zat niet heel de tijd mee want op een zondagmiddag had ik ruim twee uur gewerkt aan mijn etalage materiaal en toen ik op een maandag thuis kwam was de helft losgeraakt door de kou. Gelukkig had mijn mannetje een oplossing wat werkte.


Langzaam vulde ik een koffertje met allemaal spulletjes en kon ik in het weekend alles ophangen en inrichten. Hier heb ik nog zo’n drie uur over gedaan want alles moest wel recht hangen en mooi liggen natuurlijk.