velvet

Mijn black journal – Red velvet

Zwart papier, de liefde daarvoor is altijd groot geweest. Helaas is het niet altijd het makkelijkste papier om creatief op te zijn. Gelukkig zijn er gelpennen en is er conté en dan kan ik me helemaal uitleven op zwart papier. Door de black journals van Mus heb ik het zwarte papier weer helemaal hervonden. In de Black Journal reeks voegen ze nu weer een nieuwe variant toe namelijk de Red velvet.

Red Velvet

Voor deze black journal is geen papieren kaft gebruikt maar een kaft van stof. Velvet is een luxe, zachte, harige en glanzende stof. Dit geeft een luxe uitstraling, een fijn gevoel in je handen. Een aaibare journal. Je kan het helaas niet voelen maar misschien kan je het bij deze close-up zien dat het van stof is en niet van papier.

Mijn black journals’ zijn kwalitatieve, hardcover notitieboeken met door en door zwart papier met witte dots. Op zwarte notitiepagina’s kun je prachtige dingen maken met markers, brushpennen of gelpennen in wit, metallic en neon. Op het 140 grams dikke, zwarte papier heb je geen last van doordruk op de andere kant. De stipjes staan op 5 mm afstand van elkaar, wat ‘Mijn black journal’ uitermate geschikt maakt om in te bulletjournalen. Het leeslint en een elastiek voor de pen zijn ook present bij deze journal en dat vind ik wel erg fijn. In mijn tas raak ik op deze manier nooit mijn pen kwijt.

Beginnen in journals en stoppen

Persoonlijk was ik jaren iemand die in journals begon en stopte. Bang om “fouten” te maken, het niet mooi genoeg doen en ga zo maar door. Zo ben ik het schetsboek wat altijd in mijn tas zat en mijn inspiratieboek wat op mijn bureau lag ook kwijt geraakt. De black journals hebben iets wat mijn triggert om door te blijven gaan, de pagina’s te blijven vullen met gedachtes, mooie dingen, creaties en zo nog veel meer. Ik heb het idee dan ik creatiever kan zijn in de Black journals. Deze nieuwe variant geeft me een luxe gevoel als ik er in bezig ben of ik een boek aan het maken ben. Deze journal verlaat bijna niet mijn bureau want zou ik hem in mijn tas stoppen zal hij zeker niet zo mooi blijven. Deze journal wordt voor speciale dingen.

Wil je jouw eigen Black Journal Red velvet? Voor € 19,99 is deze mooie, luxe journal te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek of iets anders via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC