black

Mijn black journal

De normale Bullet Journal kennen we allemaal wel. We zien ze vaak voorbij komen. Laatst liet ik hier nog de California dreaming bullet journal zien. Deze journals zijn altijd met creme of witte pagina’s. Heel handig want je kan elke pen, stift of wat dan ook gebruiken om aan de slag te gaan in je journal. Na een tijdje is het leuk voor verandering alleen dat kan dan vaak alleen in de verandering van kaft. Nu niet meer. Er is een Black journal verschenen bij MUS Creatief.

Black journal

Een Black Journal, alleen maar zwarte pagina’s met witte stipjes die 5 mm van elkaar vandaan zitten. Zwarte pagina’s wat ga je daarmee doen, welk materiaal ga je gebruiken hoe gaat het eruit zien. Spannend om te beginnen in een nieuw format maar ook altijd in een nieuw journal. Toch begon ik en ben ik enthousiast over wat ik ontdek.

Black journal

Natuurlijk is het even wennen want je kan niet zo maar elke pen of stift pakken die je wilt maar dat maakt de creativiteit los. De pagina’s zijn van 140 grams zwart papier. Deze Black journal heeft een hardcover wat ik echt fijn vind. Het design is paars met gouden folie stippen. Liefde voor zulke details. In de Black journal, zitten 208 pagina’s, twee leeslinten, een penloop en een envelop.

Een kleine aantekening over het papier. Gelukkig kan ik ook wel eens kritisch zijn en dat moet ook kunnen. Het papier is erg mooi zwart maar het hobbelt net of het nat is geweest. Het is niet nat geweest en persoonlijk en vanuit mijn beroep denk ik dat het te strak is ingebonden of het papier met de verkeerde looprichting is ingebonden. Heel zonde vind ik dit want verder is het een prachtig product waar ik zeker nog heel wat pagina’s in zal vullen. Hieronder zie je wat ik bedoel.

Natuurlijk heb ik al wat gedaan in de Black Journal. Ik heb een testpagina gemaakt om te kijken welke van mijn huidige pennen geschikt zijn voor de zwarte pagina’s.

Wat ik heel mooi vind is een gouden pen gebruiken op zwarte pagina’s en dat terwijl ik normaal niet erg van goud hou. Waar ik wel even aan moet wennen is dat deze pennen langer moeten drogen. Dit moet ik zeker goed doen want anders zit de tekst aan de andere kant van de pagina.

Afbeeldingen gebruiken vind ik mooier op de zwarte pagina’s dan op creme pagina’s het springt er echt uit nu.Hierboven zie je daar een voorbeeld van. Ik gebruik ook de stickers die ik bij mijn feeling plantatsic planner heb. Dit zijn de feeling plantastic stickers.

Dit is een beetje hoe mijn Black Journal er nu uitziet. Ik merk dat ik het echt erg leuk vind maar nog wel op zoek ben naar pennen erbij zodat er meer kleur variatie gaat komen.

Wil je eens wat anders dan een normale journal neem dan de Black Journal Voor € 19,99 is dit boek te koop bij bol.com (via deze link is hij duurder maar zit de verzendkosten er wel al bij in) (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC