Aquarel

Mijn bullet journal – Aquarel

Van de week deelde ik mijn Tulpen journal en vandaag de Aquarel journal. Het verschil zit hem alleen in de cover. Het design is anders. Waar ik bij de tulpen de band eraf mooier vind zeg ik bij de Aquarel laat de band eromheen. Met de band eromheen vind ik dit design mooier het geeft wat extra’s.

Aquarel

De band heeft naast een mooie toevoeging een functie. Je kan er je key’s opzetten. Waar je key’s voor gebruikt? De combinatie van de keys en bullets is bedoeld om zo kort en overzichtelijk mogelijk je planning bij te houden. De bullets (afgeleid van het woord bulletin = kort bericht) zijn de omschrijvingen van je agendapunten. Het gaat met name om taken, activiteiten en notities, en die markeer je vervolgens met een key. Je maakt een makkelijk key overzicht op de omslagband en dan kan je altijd snel vinden hoe je makkelijk kunt journalen.

Aquarel

Om met journalen te straten heb je eigenlijk maar weinig nodig. Een mooie blanco journal en een pen dan kan je starten. Natuurlijk wil je stiften, stickers en misschien nog wat andere dingen gebruiken. Dat kan allemaal maar mijn advies begin klein. Journalen kan echt tijdrovend zijn en zeker als je het helemaal perfect wil aankleden. In de crash course die in deze journal zit kan je lezen wat je allemaal nodig kan hebben. Laat je inspireren, test het uit en kijk wat bij jouw past.

Zo veel journals en wat doe je er allemaal mee?

Nou ik ben zo iemand die in januari haar journal klaar heeft staan en dat gaat één week goed, de tweede week ook nog en dan ben ik het kwijt. Ik vindt het fantastisch maar ik ben te perfectionistisch. De fout die ik maak is dat ik te mooi wil en te veel in één keer aanleren om mee aan de slag te gaan in een journal. Dat kan ik niet dus klein beginnen is mijn tip en dan leer je ermee werken. Dus ik heb vaak een journal waar ik in begin, in aanpas, in oefen en leer. Dan heb ik een journal waarin ik allemaal dingen noteer. Van mooie zinnen tot dingen die ik wil onthouden. De makkelijkste die ik heb is de to do journal. Die journal staat vol met lijstjes die ik lekker af kan vinken. Heerlijk is dat.

De tulpen journal gaat gebruikt worden voor mijn moestuin. Noteren wanneer iets gepland is, gaat groeien, verpotten. Waar deze aquarel journal voor gebruikt gaat worden? Lijtjes? Hij is erg vrolijk dus dat vind ik wel een goed idee. Mijn beste tip; Doe wat jij wilt en maak fouten. Bestel wel een mooie journal zoals bijvoorbeeld deze Aquarel bullet journal. Voor € 14,99 is dit boek te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus