eco

Mijn bullet journal eco edition

Mijn verzameling bullet journals blijft groeien. Pen en papier blijven toch nog het beste om notities in te maken, blogs uit te werken en offline bezig te zijn. De eco edition is een mooie toevoeging.

eco

Mijn bullet journal eco edition

De eco edition is gemaakt van gerecycled papier. Bij het drukken van de pagina’s wordt met de milieuvriendelijkste inkten gewerkt en worden deze journals dichtbij huis geproduceerd. De materialen worden op maat ingekocht om zo min mogelijk restafval te hebben. Dit is zeker belangrijk want als je met drukken verkeerd plant dan kan je veel restafval hebben wat heel zonde is. Heel belangrijk dat daar op gelet wordt. Materiaal zo efficiënt mogelijk gebruiken en inkopen. Naast dat ik het belangrijk vind dat er in Nederland gedrukt wordt vind ik het ook zeker belangrijk dat er op materiaal gelet wordt waarmee gewerkt wordt. Dat je nu de keuze hebt tussen deze en de normale versie vind ik zeker goed. Het verschil met de gewone journals is wel 3 tot 4 euro.

Kan je zien dat dit een eco edition is?

Het papier is iets grijzer dan de andere journals en in het papier zie je ook wat vezels zitten. Zelf vindt ik dit totaal niet storend en het papier voelt hetzelfde aan als de journals die ik gewend ben. De cover is een beetje kraft kleur en met de blaadjes aan de binnenzijde en op de band geeft het wel een meer eco look. Met deze journal steun je ook Trees for all die bomen planten met een deel van de opbrengst.

De eco edition heb ik gelijk in gebruik genomen om een nieuw half jaar in te beginnen. Heerlijk voor al mijn blog notities en blogs uit te werken. Ik gebruik de journals niet helemaal zoals een Bullet journal maar een klein beetje wel, ik geef er mijn eigen draai aan. De Mijn bullet journals zijn gewoon enorm fijn om mee te werken zeker omdat je niet gebonden bent aan lijntjes zoals in vele notitieboeken.

Met dit duurzame ‘Mijn Bullet Journal Eco‘ journal je niet alleen in stijl, maar ook duurzaam! Voor € 16,99 heb je de eco of de green editie bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC