Jakuchu

Mijn bullet journal – Ito Jakuchu

Een nieuw journal is toegevoegd aan de vele journals die uitgeverij Mus al uitgegeven heeft. Deze journal heeft de naam Ito Jakuchu. Geen bloem of japanse kunst maar een naam. Die zoek ik even op en dan kom ik op; Itō Jakuchū was een Japanse schilder uit het midden van de Edo-periode, toen Japan zich had geïsoleerd van de buitenwereld. Veel van zijn schilderijen hebben betrekking op traditioneel Japanse onderwerpen, met name kippen en andere vogels.

Jakuchu

De journal is echt in de stijl waarin Ito Jakuchu kunst maakte met vogels en warme rode en groene kleuren. Hiermee is een mooie nieuwe journal weer in de collectie beland. Verder is de journal helemaal hetzelfde als alle andere. Alleen de covers verschillen en dat is fijn want als je eenmaal een fijne journal hebt gevonden wil je niet dat de inhoud elke keer veranderd. Ik ben helemaal weg van deze journals het papier is niet glad wat ik fijn vind wat glad papier schrijft niet fijn. Het formaat is handzaam en past makkelijk in je tas. De designs zijn altijd erg leuk.

 

Met 240 lege pagina’s met dotted papier kan je flink aan de slag. Momenteel ben ik echt helemaal in to journalen als een agenda en het bijhouden van lijstjes. Echt een volgorde zit er niet in de lijstjes. Ze staan random door mijn pagina’s heen maar dat maakt voor mij niet uit. Het is al veel beter dan toen ik begon met journalen. Een aantal van die journals zijn zelf in de papierbak beland omdat ze echt niet logisch waren ingedeeld en uiteindelijk gewoon als notitieboek dienden. Als notitieboek zijn ze ook erg fijn juist door de dotted pagina’s en geen lijntjes vind ik het fijn werken.

Mijn grootste les met journalen was dat iedereen hem
op een andere manier zal gebruiken,
niks is fout en maak fouten.

Op mijn TikTok account deel ik steeds meer over wat ik doe in mijn journal dus neem daar eens een kijkje.

Ben jij helemaal in voor een Japanse stijl journal? Dan kan je deze Mijn bullet journal van Ito Jakuchu kopen bij bol.com voor 16,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus