bullet journal regenwoud

Mijn bullet journal Regenwoud

Een bullet journal is een agenda, dagboek en to do-lijst in één. Een methode om taken, afspraken, deadlines en gedachten in één notitieboek te ordenen. Met pen en papier ga je aan de slag. Geen digitale media komt bij journalen kijken. Het is echt je alles in één bij de hand notitieboek. Uitgeverij Mus heeft enorm veel mooie designs en daar voegen ze nu ook Mijn bullet journal Regenwoud aan toe

bullet journal regenwoud

Ryder Caroll de grondlegger

Het Bullet journal systeem komt van Ryder Carroll. In zijn boek De Bullet journal methode legt hij zijn filosofie uit en laat hij zien hoe je je gedachten kunt ordenen, hoe je nieuwe dagelijkse routines kunt ontwikkelen en vage projecten in haalbare doelen kunt veranderen. Met slechts een pen, een notitieblok en de baanbrekende methode van Ryder Carroll leer je eindelijk wat er echt toe doet – zowel op het werk als in je privéleven. Dit boek leert je…

Het verleden vastleggen: Creëer een duidelijk en uitgebreid overzicht van je gedachten, met niets meer dan pen en papier.

Het heden organiseren: Vind dagelijks rust door je takenlijst op een bewuste, systematische en productieve manier aan te pakken.

De toekomst plannen: Zet interesses en losse aantekeningen om in zinvolle doelen en verdeel die vervolgens in hanteerbare actiestappen die tot grote veranderingen leiden.

Door het lezen van dit boek heb ik geleerd dat Bullet Journaling veel meer is dan wat ik voorbij zie komen op social media. Je journal hoeft niet mooi te zijn om waardevol te zijn. Het ontwerp moet altijd een doel dienen. Waar ik vorig jaar mijn draai nog moest vinden in mijn journal vul ik de afgelopen vier maanden mijn journal graag met extra’s zoals foto’s en notities. Nu een paar maanden bezig zie ik dat ik een aantal dingen mis en dit kan ik dan weer meenemen in de volgende journal. Journalen is blijven doen en leren. Met de journals van Mus gaat dat altijd lukken en waan ik me met journal Regenwoud in een waar paradijs. Het enige wat ik helaas aan deze editie minder mooi vind zijn de leeslinten. Deze zijn wat licht bij de rest van de sfeer.

Journalen is blijven leren en ontdekken. Het belangrijkste is doen wat je leuk vind en gemakkelijk dan is er niks fout met journalen. Ben jij helemaal in voor deze mooie look voor je journal met het regenwoud Dan kan je deze Mijn bullet journal kopen bij bol.com voor 17,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus