tulpen

Mijn bullet journal – Tulpen

Vele Journals zijn hier het huis al binnengekomen. Ik hou ervan! Lijstjes maken, zinnen noteren, planningen maken, recepten opschrijven. Alles schrijf ik liever op met de hand dan dat ik het digitaal noteer. Heerlijk om in een journal te bladeren naar de notities. De nieuwste toevoeging is een Tulpen journal.

tulpen

Deze journal is denk ik de eerste die ik ga gebruiken zonder de band die eromheen zit. Meestal vind ik het een prachtige toevoeging van de journal en vind ik de journal kaal zonder de band. Deze tulpen journal vind ik juist zonder de band mooier. Gelukkig zijn we vrij in onze keuze om te bepalen of de band eromheen blijft of eraf gaat. Op de allerbovenste foto zie je hem met band en hierboven zonder de band.

Sla je de journal open dan zijn de schutbladen ook gevuld met tulpen. Het thema trekt zo lekker door. Helaas blijft het daar wel bij. Verder is de journal namelijk helemaal hoe we gewend zijn van de Mijn bullet journals van Mus. Het formaat is 221 x 170 x 22 mm, een ideaal formaat. De uitvoering is paperback maar wel steviger dan de kaft van een boek. De Mijn Bullet Journal is voor beginners maar ook voor gevorderden. Voor beginners is deze journal ideaal omdat je er een Crash course bij krijgt. Deze zit los voorin en kan je er ook weer zo uithalen als je deze niet wilt gebruiken.

tulpen

In dit boekje vind je de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg, voorbeelden van de legenda, maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes en versieringen. Wat je allemaal kan noteren in een Bullet Journal is echt veel; goede voornemens – maanddoelen – voortgang-trackers – boeken die je wilt lezen – films die je wilt zien – vrienden met wie je wilt afspreken – dingen die je blij maken – plaatsen waar je naartoe wilt – favoriete quotes – deadlines r – tv-series die je volgt – verjaardagen – cadeau-ideeen – illustraties – maaltijdplanner – bucketlist – huishoudschema – vijfjarenplan, echt enorm veel maar jij maakt zelf de keuze wat je allemaal bijhoud. In de index kan je noteren wat waar staat zo heb je een overzichtelijk systeem.

De Bullet journals van Mus hebben 90 grams papier wat beige is. Beige papier vind ik heel fijn het is minder hard hoe het eruitziet. Met 240 pagina’s is het een vrij dikke journal waar je veel in kwijt kunt. Met de twee leeslinten kun je altijd makkelijk zien waar je bent gebleven of welke pagina belangrijk is. 240 pagina’s om te vullen met de informatie die jij wilt. Één ding ga gewoon aan de slag, maak fouten en geniet van het bezig zijn met journalen. Journalen kan je op zo veel manieren doen of gewoon de journal als notitieboek gebruiken.

Gebruik jij een bullet journal en waarvoor gebruik je hem? Wil je ook aan de slag met jouw tulpen Bullet Journal? Voor € 14,99 is dit boek te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus