Bullet

Mijn Bullet journal

Hoeveel notitieboekjes ik heb tel ik niet meer. In hoe veel ik er ben begonnen en gestopt dat tel ik ook niet meer. Belangrijker is dat ik nu een fijne heb gevonden en eindelijk een systeem heb dat werkt. Ik moet er nog wel een beetje aan wennen maar dat komt echt wel goed. Waarschijnlijk hebben jullie al lang gelezen over een bullet journal, ben je er zelf al mee bezig geweest of wil je het ook proberen. Ik ben ermee aan de slag gegaan.

Mijn Bullet Journal

Ik heb de Mijn Bullet Journal van Mus creatief. Het formaat is 221 x 170 x 22 mm, een ideaal formaat. De uitvoring is paperback maar wel steviger dan de kaft van een boek. De Mijn Bullet Journal is voor beginners maar ook voor gevorderden. Voor beginners is deze journal ideaal omdat je er een Crash course bij krijgt. In dit boekje vind je de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg, voorbeelden van de legenda, maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes en versieringen. Wat je allemaal kan noteren in een Bullet Journal is echt veel; goede voornemens – maanddoelen – voortgang-trackers – boeken die je wilt lezen – films die je wilt zien – vrienden met wie je wilt afspreken – dingen die je blij maken – plaatsen waar je naartoe wilt – favoriete quotes – deadlines r – tv-series die je volgt – verjaardagen – cadeau-ideeen – illustraties – maaltijdplanner – bucketlist – huishoudschema – vijfjarenplan, echt enorm veel maar jij maakt zelf de keuze wat je allemaal bijhoud. In de index kan je noteren wat waar staat zo heb je een overzichtelijk systeem.

In deze journal zijn al een aantal pagina’s gevuld, zo is er een pagina waar je een quote neer kan zetten, de index in kan vullen, een jaar overzicht en een module pagina voor doelen of skills. De rest van de pagina’s is leeg zodat je zelf daaraan je invulling kan geven. Het enige wat je op de pagina’s vindt zijn stipjes, geen lijnen maar stipjes zodat je zelf lijnen kan zetten waar je het nodig vindt.

In de onderstaande video vertel ik je wat meer over Mijn Bullet Journal op Pinterest heb ik een bord gemaakt met allemaal inspiratie voor mijn Bullet Journal en hierbij zal nog meer komen te staan.

De mijn Bullet Journal vind ik van fijn papier, het drukt niet door als je er met finelijners of stiften op schrijft en het formaat is erg fijn om in te werken. Deze ga ik zeker blijven gebruiken en zit vanaf het begin al elke dag in mijn tas. Het is ook fijn om gewoon lekker even te handletteren op een pagina. Zo wordt het een leuk gevulde journal en persoonlijker.

Wil je ook aan de slag met jouw Bullet Journal? Voor € 12,50 is dit boek te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC

 

Bewaren

Bewaren