mondmasker

Mijn eigen mondmaskers

Het straatbeeld ziet er met vorig jaar heel anders uit. We zijn veel minder buiten en wanneer we buiten zijn dragen we op drukke plekken mondmaskers. Dit had ik me vorig jaar echt niet kunnen bedenken. Dit beeld had ik altijd alleen van de Aziatische landen.

Mijn verzameling mondmaskers wordt groter en groter. De eerste die ik had was een zelfgemaakte door mijn ouders maar wel van Tommy Hilfiger aangezien we een blouse hebben gebruikt die ik niet meer paste. De volgende waren effen van kleur met een logo erop van een bedrijf. Een bijzonder design had ik nog niet. De stofjes die ik ergens in huis heb liggen met leuke designs om ooit wat mee te doen kan ik niet vinden terwijl ze echt ideaal zouden zijn nu. Gelukkig kwam er voor mij een  kans om iets anders te hebben dan iedereen.

mondmaskers

Van Drukwerknodig mocht ik mijn eigen mondmaskers bestellen. Bij Drukwerknodig kan je echt van alles bestellen van posters tot roll up banners. Super handig te bestellen maar voor mij nu niet nodig maar mondmaskers dat is iets wat nu echt heel handig is. Met een eigen ontwerp is het nog toffer om een mondmasker op te zetten.

Toch komt nu hier het lastige punt. Hoe laat ik mijn mondmasker bedrukken? Eerst eens even wat informatie bekijken over de mondmaskers want materiaal doet ook veel voor de bedrukking die ik ga kiezen. Het materiaal is polyester, ideaal om alles op te laten bedrukken dus. Het materiaal bestaat uit een soepel polyester doek, dat licht absorbeert, waardoor het geschikt is voor haarscherpe afdrukken. Dit brengt met gelijk al op één idee maar nu nog twee andere bedenken.

Tijdens het bekijken van de website zie ik dat je een ontwerp kan maken met de online editor maar je kan ook een idml bestand downloaden en aan de slag gaan met Indesign en zo kan ik ontwerpen in de voor mij bekende omgeving. Ik download de idml en ga aan de slag. Terwijl ik bezig ben met de eerste ontstaat het idee voor de tweede en dan ook voor de derde. Drie verschillende designs. Ik ben zo benieuwd hoe ze eruit gaan zien wanneer ik bezig ben. Altijd spannend of het idee wat je hebt in je hoofd eruit komt op beeld maar ook op het materiaal.

In een envelop kwam mijn bestelling binnen, netjes weer in een zakje en daar zag ik al het mondmasker waar ik het meest benieuwd naar was. Bovenop lag het mondmasker wat ik gemaakt had voor mijn vriend. Een foto van zijn favoriete kat. De foto is haarscherp en precies zoals ik had gehoopt. Het is echt super gaaf om een hele persoonlijke te hebben.

mondmaskers

De andere designs zijn ook echt heel mooi geworden. Één met allemaal kleine katjes en één met twee katten wat groter aan de zijkant. Bewust heb ik de ene zwart/wit gehouden en de andere roze/wit. Ik was heel benieuwd naar een volle bedrukking maar wilde ook weten hoe een witte eruit zou zien met allemaal zwarte katten.

Klein detail, ik heb mijn logo er ook opgezet. Mijn logo is een naam met best wel dunnen lijnen maar deze staan er allemaal goed op. Het enige wat mij opvalt is dat de bedrukking precies tot de zwarte bies loopt en dan zie je een witte rand. Ik snap dit wel want de mondmaskers liggen kant en klaar om bedrukt te worden. Dus kan de bedrukking er niet onderdoor lopen zodat je geen witrandje ziet. Maar eerlijk is eerlijk dit zie je alleen als je het echt goed gaat bekijken. Wanneer je hem op hebt ziet een ander dit niet.

mondmaskers

De mondmaskers zijn voorzien van een vakje waarin een filter geschoven kan worden. Zo kan je zorgen voor een nog betere bescherming van jezelf. De maat van de maskers zijn zeker fijn want ik kan hem onder mijn bril doen en tot mijn kin. Het is veel leuker om deze te dragen en het voelt ook leuker om te dragen.

Dank je wel Drukwerknodig voor deze leuke samenwerking.