leesdoel

Mijn leesdoel voor 2024

Mijn leesdoel voor 2024 is 24 boeken lezen. 24 boeken betekend 2 boeken per maand en dat moet heel erg haalbaar zijn. Natuurlijk wil ik meer lezen dan dit. De drempel leg ik alleen laag om niet de druk te hoeven voelen dat ik eigenlijk 39 boeken zou willen lezen of 52 boeken omdat het één boek per week betekend. Dat zou ik wel heel gaaf vinden maar niet reëel als ik mezelf ken. Ik ben zo iemand die na een goed boek in een leesdip raakt. Die na drukke dagen in slaap valt na één bladzijde gelezen te hebben. Dus daarom de lat laag en dan kan ik na 24 verder tellen. 

Leesdoel van 24 boeken en dan…

Mijn leesdoel is 24 boeken lezen dit jaar. Heb ik al een idee wat voor boeken ik zou willen gaan lezen? Ja zeker heb ik daar een idee bij. Van de 24 boeken die ik van plan ben te gaan lezen moeten er minimaal 12 uit eigen kast zijn. Dus elke maand zoek ik één boek uit eigen kast die ik ga lezen. Dit moeten boeken zijn die nog niet gelezen zijn. Geloof me er staan nog genoeg boeken in mijn kast die ongelezen zijn en er al te lang staan. Het is dus meer dan logisch dat die boeken eens in mijn handen komen om werkelijk te lezen.

Welke boeken uit eigen kast gaan gelezen worden?

Een aantal boeken die in mijn kast staan weet ik dat ik wil lezen. Colleen Hoover – Nooit meer, Hendrik Groen – Zolang er leven is,  Veronica Henry – Echte liefde vind je in de boekwinkel, Sophie van der Stap – Meisje met negen pruiken, Jackie van Laren – De Eyckenhof en John Green – The fault in our stars. De rest zal blijken uit waar ik zin in heb op dat moment. Wat voor boek ik net ervoor heb gelezen en wat er op dat moment nieuw binnen is gekomen.

Wat er dit jaar allemaal uit gaat komen daar heb ik me heel eerlijk nog niet mee bezig gehouden. Het lijkt me fijn eerst eens veel uit eigen kast te lezen. Elke maand komen er mooie en fijne boeken uit. Mijn lijst zal zich vanzelf gaan vullen en we gaan zien wat ik dan mag ontvangen of zelf aanschaf. Ik ben heel benieuwd welke leesclubs er zullen zijn en aan welke ik mee mag gaan doen want me inschrijven dat gaat zeker gebeuren.

Het belangrijkste genieten van het lezen!