leesvoornemens

Mijn leesvoornemens voor 2021

2021 is van start en daarom is het tijd om mijn leesvoornemens op een rijtje te zetten. Welke boeken wil ik lezen, welke genres en hoeveel boeken. 

Mijn leesvoornemens met 36 boeken

Op Hebban heb ik mijn Reading Challenge op 36 gezet. 36 is de leeftijd die ik wordt dit jaar en het zijn drie boeken per maand wat denk ik wel realistisch is om te halen. Vorig jaar had ik hem op 60 gezet, dat is 5 per maand wat eigenlijk zou moeten kunnen maar ik heb gewoon weken dat ik niet veel lees en dan is 5 per maand heel moeilijk om te halen. Dit jaar ben ik dus realistischer en leg ik de lat veel minder hoog. Natuurlijk mogen het er altijd meer worden.

Naast mijn plekje op de bank staat een tafel met 14 boeken op het tafeltje en eronder staat ook nog een stapel. Van deze boeken wil ik er zo veel mogelijk uitlezen. Het zijn boeken van het afgelopen jaar of zelfs nog wat ouder want ook De pest van Albert Camus staat ertussen. Dit boek kreeg ik van mijn schoonmoeder om te lezen maar tot nu toe nog niet aan toe gekomen of zin in gehad.

Op hebban heb je een checklist om boeken af te vinken van een bepaalt thema bijvoorbeeld lees een duister boek of een oud boek. Wanneer ik even niet weet wat ik moet lezen ga ik kijken om een boek van die lijst af te vinken.

leesvoornemens

Gilmore Girls Reading list

Er is een Rory Gilmore Book List en dat heb ik echt al lang op mijn to do lijst staan om eraan te beginnen. Laten er nu een aantal boeken op de lijst staan die ik zelf in mijn boekenkast heb staan en daarom wil ik dit jaar beginnen met de lijst. De volgende boeken zijn als eerste aan de beurt; Het Achterhuis van Anne Frank, Emma en Verstand en gevoel van Jane Austen en Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling. Er staan 408 boeken op de lijst dus ik heb nog wel wat te gaan.

Leesvoornemens een goed plan of niet

Heel eerlijk weet ik nooit of het een goed idee of slecht idee is om voornemens te hebben. Ik weet dus ook niet of het zo goed is om leesvoornemens te hebben. Soms blokkeer ik juist wanneer ik voornemens heb maar ik vind het juist ook weer erg leuk om wat doelen te halen, door een checklist op zoek te gaan naar boeken die ik normaal niet snel zou kiezen en dat maakt het leuk. Nieuwe auteurs en boeken ontdekken is een verrijking. Ik ben benieuwd welke boeken en hoeveel ik er dit jaar ga lezen. Het liefst zou ik een tas volstoppen met boeken en lekker op pad gaan en lezen. Op naar veel leesplezier.

Veel liefs