seizoen

Mijn meest favoriete seizoen

Mijn meest favoriete seizoen is echt wel de herfst. De kleuren die veranderen in warmte. De bladeren die van de bomen vallen en de paden voorzien van een mooie kleuren mix. De natuur die de bladeren laat vallen maar de paddenstoelen laat groeien. 

seizoen

Vorig jaar ontdekte ik een super mooie plek nog geen kilometer bij mijn huis vandaan waar best veel paddenstoelen stonden. Ik was erg benieuwd zal het er dit jaar weer vol staan? Dus met mijn camera ging ik richting het stukje bomen waar ik vorig jaar heel gelukkig stond te genieten. Ik wandel off road en daar kom ik een mini paddenstoel tegen, iets verderop een paar rood met witte stippen maar niet hele mooie. Hier de hoek om langs het water en daar ligt jammer genoeg een hoed om. Het levert wel een mooie kijk in de sporen. Ik vind de sporen altijd erg mooi.

Ik gluur door de bosjes en zie daar enorm veel paddenstoelen staan. Tellen heb ik niet gedaan maar ik overdrijf niet als er wel meer dan vijftig stonden. Van hele kleine tot veel grotere. Bolletjes of platte. Rood met witte stippen maar ook bruine maar Rood me witte stippen heeft op dit stuk de overhand. Wat sta ik enorm te genieten hier.

Aan de rand van de bomen blijven staan doe ik niet. Ik weet waar ik erin kan, de bosjes door en dan sta je midden tussen de bomen en struiken maar er zijn hele stukken leeg waar je gewoon kan staan. Staan in een wereld die even stil staat dat gevoel heb ik. Het fietspad zit hiernaast maar ik merk er niks van en niemand weet dat ik hier sta want je ziet me niet.

seizoen

Het is opletten waar ik loop want overal komen paddenstoelen uit de grond. Hele kleine bolletjes zoeken hun weg naar boven. Allemaal rood met witte stippen waar ik maar kijk. Ze staan in bosjes bij elkaar of verdeeld over een strook. Ik kan niet overal bij komen en daarom sta ik gewoon even het in me op te nemen.

De ene foto na de andere neem ik. Toch valt het mee met hoeveel foto’s ik uiteindelijk weer thuis kom het meeste wat ik gedaan heb is staan genieten wat dit seizoen ons brengt.