najaars

Mijn najaars want to read lijstje

De najaar brochures zijn weer door de brievenbus gevallen, zowel de digitale als de fysieke brievenbus. Heerlijk vind ik het om de brochures door te bladeren en te zien wat er allemaal gaat komen. Een hele diversiteit aan boeken zie ik voorbij komen. Niet alleen via de brochures vind ik wat ik wil lezen. Via de schrijvers zelf kom ik ook op hun boeken.

Een lijst aan boeken die ik graag zou willen lezen heb ik verzameld. Van Lianne Keemink tot Danique Bossers, van een thriller tot een roman, van heel actief tot heel rustig. Er is zo veel moois, inspirerends en leerzaams te lezen. Ik deel een kleine greep uit mijn lijst zodat jij misschien wat boeken aan je lijst toe kan voegen.

Lianne Keemink – Je moet (bijna) niks – Uitgeverij Nieuw Amsterdam – verschijnt 01 oktober 2018

Een boek wat ik wil lezen doordat ik Lianne al heel wat jaren volg via haar site en social media en haar ontmoet heb tijdens een Girls run Rotterdam avond. Girl meets Yoga is een ebook wat ik van haar las en haar schrijfstijl is erg plezierig. Op jaar blog heb ik menig artikel met plezier gelezen, er inspiratie uitgehaald en van geleerd. Het onderwerp spreekt me ook zeker aan; Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindfull van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Danique Bossers – Work hard play hard – Kosmos Uitgevers – verschijnt 16 oktober 2018

Danique ben ik gaan volgen door Monica Geuze. Ik vind Danique een inspiratie als persoon, hoe ze haar zaak heeft opgezet en er keihard aan werkt daardoor ben ik benieuwd naar haar verhaal. Work hard, play hard is het inspirerende verhaal van girlboss Danique Bossers: oprichtster en directeur van de immens populaire fashion(web)winkel Most Wanted. Wat begon als een bescheiden webshop, groeide – met fysieke winkels in Rotterdam en Amsterdam – uit tot een merk waar de fashionable jonge vrouw niet meer omheen kan. Of dat al niet genoeg is, lanceerde ze in 2018 samen met BFF Monica Geuze een eigen sieradenlijn: MEAUXMEAUX. In dit boek leer je Danique beter kennen en vertelt ze hoe ze haar bedrijf in korte tijd vanuit het niets tot een succes van formaat heeft weten te maken. Met alle tegenslagen die ze daarvoor moest overwinnen. Intrigerend, motiverend, stoer en vooral écht.

Natalie Cox – Een onverwachte kerst – Uitgeverij Boekerij – verschijnt 9 oktober 2018

Boeken en kerstverhalen is een zwak want op mijn favorietenlijst staat een kerstboek en sinds dien ben ik gek van kerstverhalen. Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet. Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Sholto Radford – Wandel – Uitgeverij Boekerij – verschijnt 9 oktober 2018

Wandelen is iets wat ik eerst niet fijn vond maar sinds een paar maanden enorm graag doe. Het is zo ontspannend en inspireren om even naar buiten te gaan. In Wandel ontdek je welke voordelen het heeft om gewoon buiten te zijn en te wandelen. Wandelen is simpel en het is een geweldige manier om je geest, lichaam en ziel een boost te geven. Je hebt geen hightech apparatuur of training nodig: het is zo ongeveer de eenvoudigste manier om actiever en gezonder te worden en af te vallen. Je kunt het overal doen en werkelijk elke wandeling is goed voor je, ook wanneer je even tien minuten naar buiten gaat tijdens de lunchpauze of de hond uitlaat.

Gebaseerd op de uitgebreide ervaring van Sholto Radford met beweging en mindfulness biedt dit boek deskundige begeleiding en praktische oefeningen. Leer hoe je rustiger wordt, spanning loslaat en meer energie krijgt, allemaal door het (her)ontdekken van wandelen. Hup naar buiten!

Annemerel de Jongh – Trainen als een topatleet september – A.W. Bruna – verschijnt 18 september 2018

Annemerel volg ik al heel wat jaren, de laatste maanden zeer onder de indruk wat ze allemaal doet. Tien marathons vond ik al knap en de tijden die ze loopt zo mooi maar dit traject echt diep respect. Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topsporter? Na tien marathons waarbij het niet altijd even lekker ging, vindt Annemerel het tijd voor grof geschut. Wat gebeurt er als ze een keer écht gaat leven zoals een topsporter dat doet? Dus: trainen onder toeziend oog van een coach, goed en gezond eten, gesprekken voeren met een sportpsycholoog en je fitheid monitoren bij een sportarts. Als je alle omstandigheden zo gunstig mogelijk maakt, wat gebeurt er dan met je trainingen, je lijf en uiteindelijk met je wedstrijd? In 16 weken laat Annemerel zich klaarstomen voor de marathon van Berlijn 2018 en in dit boek deelt ze haar ervaringen, tips en tricks zodat ook jij een betere en snellere loper kunt worden.

Heb jij nog aanraders die ik moet lezen?