beertje

Mika het beertje dat niet slapen wilde

Een beertje op de voorkant die wandelt in de sneeuw. Dat begint al goed bij dit gouden boekje want ik ben gek op beren en sneeuw. Je ziet het goed we blijven nog even in de Gouden boekjes en kinderverhalen maar vandaag met Mika het beertje dat niet slapen wilde.

Waar gaat Mika het beertje dat niet slapen wilde over?

Wanneer de seizoenen wisselen en de Oude Uil Mika vertelt over het Noorderlicht, rent Mika snel naar huis. Hij vertelt zijn moeder: ‘Mama, ik wil geen winterslaap houden! Ik wil buiten blijven en sneeuw zien en naar het Noorderlicht kijken!’ Moeder Beer probeert het plan uit Mika’s hoofd te praten en gaat verder met het maken van hun winterhol. Maar Mika is vastbesloten. Midden in de nacht sluipt hij bij zijn vader en moeder vandaan, op zoek naar het Noorderlicht.

Wat vond ik van dit gouden boekje?

Het is een leuk verhaal van beer Mika die leert over de seizoenen, welke dieren er slapen, wegtrekken en welke er blijven rondhangen. De illustraties vind ik erg mooi gemaakt vooral die met het Noorderlicht is erg mooi. Een leuk boekje om uit voor te lezen en samen te bekijken. zesentwintig pagina’s om te bewonderen en bekijken.

Een boekje voor in de winter, leuk om voor te lezen. Je kan dit gouden boekje voor € 6,95  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Rubinstein

Bewaren