licht

Mikaela Bley – Kwaad licht

Misdaadverslaggever Ellen Tamm is terug in Kwaad licht. Het derde deel in Mikaela Bley haar thrillerserie is verschenen en daar keek ik zeker naar uit. Na Dochter vermist en Donker water gaat het verhaal van Ellen Tamm verder. Er lag nog een hele stapel te wachten met boeken maar ik koos ervoor om in de wereld van Ellen Tamm te duiken.

De omstreden minister van Justitie Louise Bohman wordt op een ochtend wakker gebeld met het bericht dat haar persvoorlichter dood is aangetroffen. Is het zelfmoord of toch moord? Algauw gaat het gerucht dat Bohman zelf bij de zaak betrokken is. De media schilderen haar af als een monster. Misdaadverslaggever Ellen Tamm krijgt de opdracht om voor TV4 een documentaire over de minister te maken. Als ze Bohman ontmoet, herkent ze niets van het beeld dat geschetst wordt in de media.

Hoe dieper ze in de zaak duikt, hoe meer Ellens eigen traumatische herinneringen naar boven komen…

Als er een serie is die ik je echt aanraad om te gaan lezen dan is het deze. Begin met Dochter vermist, lees erna Donker water en dan kan je Kwaad licht lezen. Het eerste boek was heel realistisch, het tweede boek had een beklemmend einde en het derde deel greep het verhaal me vast om uit te vinden wat er was gebeurt. Alle drie de boeken gaan over een ander misdaad maar de rode lijn in de boeken is misdaadverslaggever Ellen Tamm. Ellen Tamm heeft in haar jeugd wat meegemaakt wat haar heeft gemaakt hoe ze nu is. Ze ontdekt meer over vroeger, iemand laat haar niet los en haar familie denkt anders over wat er vroeger is gebeurt. Tijdens de huidige gebeurtenissen kom je meer te weten over Ellen, het loopt er echt tussendoor.

Het verhaal over minister van Justitie Louise Bohman is een verhaal wat heerlijk leest. Er gebeurt genoeg, je weet niet precies wat er is gebeurt en Louise zelf ook niet en daardoor houd het je bezig tijdens het lezen. Wat is er precies gebeurt? Waarom keert haar man zich zo van zijn vrouw af? Ellen leeft mee met Louise en kiest niet direct partij voor de meest voor de hand liggende partij en daardoor ben ik als lezer het met Ellen eens maar heeft ze gelijk?

De schrijfstijl van Mikaela is hetzelfde als in haar voorgaande boeken. Je leest afwisselend tussen Ellen en Louise op meerdere tijden per dag in een korte periode. Het zijn korte hoofdstukken die je echt binnen no time weg leest. Ik vind dit echt een fijne schrijfstijl en goed dat e dit ook vasthoud in haar boeken. Kom maar op met het volgende deel want ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Ellen die ook in dit gedeelte meer veranderd.

Benieuwd naar het derde boek van Mikaela Bley? Koop dan Kwaad licht voor €17,50 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna